Φεστιβάλ Κρητικών Χορών από 13 κρητικούς πολιτιστικούς συλλόγους στην Αττική

Το “Φεστιβάλ Κρητικών Χορών” θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Σάββατο  6 Μαΐου, με αφορμή τους εορτασμούς για τη Μάχη της Κρήτης, στην Αρτέμιδα στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος (Λ. Αρτέμιδος 137).

«Από τα αρχέγονα-σημειώνεται- χρόνια της κρητικής παράδοσης η χαρά, η λύπη, η φιλία και ο πόλεμος συνοδεύονταν πάντα με χορό. Την άγνωστη αυτή η σύνδεση θα μας αναδείξουν οι 13 Κρητικοί σύλλογοι της Ανατολικής Αττικής και των γύρω περιοχών που συνδιοργανώνουν το φεστιβάλ κρητικών χορών στο πλαίσιο των εορτασμών για την μάχης της Κρήτης.

Σε κοινό 3.000 και πλέον επισκεπτών συνολικά, θα παρουσιαστούν από τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων 23 παραδοσιακοί κρητικοί χοροί, συγχρόνως στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο με εικονογραφημένο υλικό για τη Μάχη της Κρήτης. Θα προηγηθεί τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες της Μάχης και ανάγνωση Ιστορικού τον γεγονότων».

Τη μουσική πλαισίωση του φεστιβάλ θα υποστηρίξουν εθελοντικά οι κάτωθι μουσικοί:

Στο λαούτο: Κακλής Γιάννης και Παπαδάκης Ανδρέας.

Στη λύρα: Μουρτζάκης Φωκάς. Στην Ασκομαντούρα: Ντούλας Στέφανος.

Στα κρούστα: Κουφάκης Σίμος.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίζει η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Σπάτων- Αρτέμιδος μέσω του Ο.Π.Π.Π. “Ο Ξενοφών”.

Τέλος το Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί από τους: Ξυλούρη Κωνσταντίνο και Μουλακάκη Γεώργιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει