Συμβασιούχοι: Συνεχίζεται η… αποψίλωση στη Λότζια

Μόνο απορριπτικές αποφάσεις βγάζουν τα δικαστήρια

Τέσσερις νέες δικαστικές αποφάσεις που ανοίγουν την πόρτα της εξόδου σε 174 συμβασιούχους παρέλαβε χθες η Λότζια, εντείνοντας το σκηνικό της παράλυσης του Δήμου Ηρακλείου. Από τις 174 απώλειες οι 76 έχουν αναφορά στην καθαριότητα, και οι υπόλοιπες είναι οριζόντιες καθώς έχουν αναφορά σε πολλές και διαφορετικές δημοτικές υπηρεσίες όπως την πολεοδομία, τη διοίκηση κ.α…

Είναι θέμα χρόνου η έκδοση και των υπολοίπων αποφάσεων που εκκρεμούν και το μεγάλο ερώτημα εδώ είναι το πως θα γίνει η διαχείριση της κρίσης που προκαλείται με την αιμορραγία που ανοίγει από την απώλεια τόσων εργαζομένων. Οι συμβασιούχοι μετά από έως και οκτώ χρόνια δουλειάς, μένουν άνεργοι μια ανάσα πριν τις εκλογές, και ενώ είναι γνωστή νομική εμπλοκή που υπάρχει στο Δήμο, που δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις προσωπικού εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επί σειρά πολλών ετών, έχουν αναλάβει νευραλγικές θέσεις του Δήμου Ηρακλείου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες  των υπηρεσιών τους και στηρίζοντας το Δήμο με όλες  τους τις δυνάμεις, σε περιόδους μάλιστα ακραίας υποστελέχωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων, εσωτερικών μετακινήσεων και απουσίας προκηρύξεων πρόσληψης μονίμου προσωπικού. Πρόκειται για εργάτες καθαριότητας και πρασίνου, εργατοτεχνίτες, διοικητικούς υπαλλήλους και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Η απώλεια τόσων εργατικών χεριών, δημιουργεί χαοτικά κενά στο Δήμο Ηρακλείου, σε νευραλγικές υπηρεσίες με πρώτη και καλύτερη την υπηρεσία καθαριότητας που αναμένεται να χάσει 200 άτομα προσωπικό.

Στη Λότζια αυτό που επαναλαμβάνουν είναι ότι αν φύγουν και οι 650 συμβασιούχοι ο Δήμος θα βιώσει μια δραματικά επώδυνη απώλεια που θα προκαλέσει βαθιά λειτουργική κρίση στο εσωτερικό του, αφού τίποτα δεν θα είναι ίδιο όπως πριν, καθώς  θα παραλύσουν και η τεχνική υπηρεσία και η πολεοδομία και η οικονομική υπηρεσία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όροι για την πρόκληση μιας πρωτόγνωρης παρακμής.

Σε πρώτη φάση αυτό που περιμένουν όλοι είναι να πάρουν στα χέρια τους τις αποφάσεις για να γίνει ένα ξεκαθάρισμα σε σχέση με το ποια πρόσωπα αφορούν οι απορριπτικές αποφάσεις που προκαλούν ισχυρό κλονισμό στη λειτουργία του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει