Μητσοτάκης: Ξεπερνά τα 80 δισ. το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου θα καθορίσουν το αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά σε μια πορεία προόδου, ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας και εθνικής αυτοπεποίθησης» δήλωσε από το Αργοστόλι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί.

Σχετικά με τους στόχους της νέας τετραετίας ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρέπει οι μισθοί να αυξηθούν. Μπορούμε να τους αυξήσουμε 25% σε μία τετραετία.

Ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Αλλά αυτό θα γίνει με επενδύσεις και με ανάπτυξη, όχι με δανεικά και πολιτικές οι οποίες έρχονται από το χθες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση και κάθε εβδομάδα ανεβάζει και το κόστος του προγράμματός της.

Εμείς το εκτιμούμε ότι έχει ξεπεράσει ήδη τα 80 δισεκατομμύρια. Και το ενδιαφέρον είναι, πάμε και τους ρωτάμε, είχα ρωτήσει και εγώ – ξέρετε – τον κ. Τσίπρα στη Βουλή ένα απλό ερώτημα:

Πόσο στοιχίζει σε βάση τετραετίας η δέσμευσή σου για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο; Δεν ήξερε να μου απαντήσει. Δεν ξέρουν, δεν τους ενδιαφέρει, γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν, οπότε μπορούν να τάξουν στους πάντες τα πάντα».

Πρόσθεσε δε ότι «εμείς, όμως, επειδή ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε, έχουμε μια άλλη αίσθηση ευθύνης απέναντί σας. Δεν μπορώ να στέκομαι εδώ και να σας λέω και να δεσμεύομαι για πράγματα τα οποία γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν θα κάνουμε πράξη. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας είναι και μελετημένο και κοστολογημένο και δοκιμασμένο στη βάσανο της διακυβέρνησης σε δύσκολες συνθήκες».

«Εμείς είμαστε σαφείς, λέμε ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι, γιατί η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις.

Αυτό είχαμε τέσσερα χρόνια τώρα και η Ελλάδα πήγε μπροστά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ευφυολόγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που μπορεί να είναι κυβέρνηση ηττημένων, μπορεί να είναι κυβέρνηση ανοχής, πλην όμως κανείς δεν έχει καταλάβει αν ο ένας μπορεί να συνεννοηθεί με τον άλλον και αν θέλουν τελικά καθ’           οποιοδήποτε τρόπο να συγκυβερνήσουν. Κάπου καραδοκεί και στη γωνία ο κ. Βαρουφάκης που θέλει να σας πάρει τα ευρώ και να σας τα κάνει “Δήμητρες”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε πρότυπο οινοποιείο και ξεναγήθηκε στον αμπελώνα και στη μονάδα παραγωγής.

«Η μεγάλη προοπτική του ελληνικού κρασιού, το οποίο έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, είναι ακριβώς η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η σύνδεση με το τουριστικό προϊόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του, σημειώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο συγκεκριμένος τομέας στην ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει