ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Επιπλέον 50.000 επισκέπτες τον φετινό Απρίλιο μέσω του «Νίκος Καζαντζάκης»

Τις καλές προοπτικές για την φετινή σεζόν, δείχνουν τα στοιχεία για την αεροπορική κίνηση του Απριλίου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Πλιάκα, ο μήνας έκλεισε με αύξηση τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και στις πτήσεις του εξωτερικού.

Στα εσωτερικά δρομολόγια η αύξηση σε σχέση τον Απρίλιο του 2022 είναι της τάξης του 22,55%,ενώ στα δρομολόγια εξωτερικού έφθασε σχεδόν το 11%. Υπολογίζεται ότι τον φετινό Απρίλιο ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου ,επιπλέον 50.000 επισκέπτες, συγκριτικά με πέρυσι. Όσον αφορά στις εθνικότητες, πρώτοι είναι οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι, ενώ έχουμε και πολλούς Ολλανδούς, Ισραηλινούς, Βέλγους κ.α.

Σύμφωνα με τους τουριστικούς φορείς τον μήνα που διανύουμε, βρίσκονται σε λειτουργία σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία της Κρήτης, ενώ αυξάνονται αισθητά και οι πτήσεις τσάρτερ.

Όπως λένε, τον Μάιο έρχονται περίπου 8.000-9.000 τουρίστες καθημερινά μέσω του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» και τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός τους θα φθάνει τις 12.000 -13.000 ,σε ημερήσια βάση. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία τον Μάιο από τους τουρίστες που έρχονται να χαρούν την ανοιξιάτικη Κρήτη, εκτιμάται ότι θα είναι καλές.

Ο Γιώργος Πελεκανάκης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων είπε στην «Π» ότι υπάρχουν ξενοδοχεία σχεδόν γεμάτα ,με πληρότητες της τάξης του 90% και άλλα, με πληρότητες 50%.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο μέσος χρόνος των διακοπών των ξένων επισκεπτών ,είναι 9 ημέρες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει