Ανδρουλάκης: Υπάρχει και ο τρίτος δρομος των συνεργασιών

Σταθερός στη λογική «ούτε Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε Αλέξης Τσίπρας για πρωθυπουργός» παραμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει, και εάν θέλουν να γίνουν πρωθυπουργοί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, θα γίνουν με άλλα πρόσωπα, και όχι με το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχει τρίτος δρόμος συνεργασιών, συγκλίσεων προσώπων κοινής αποδοχής που μπορούν να φέρουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα», εξήγησε, χωρίς πάντως να δώσει ένα στίγμα για το ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε με μια δόση ειρωνείας ότι αν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι πρέπει να πάνε με τον αρχηγό τους μέχρι τέλους, ας υπογράψουν προγαμιαίο συμβόλαιο και όποιος είναι πρώτος να συγκυβερνήσουν να τον κάνουν πρωθυπουργό.

Τα δύο αυτά πρόσωπα κρίθηκαν, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης παραπέμποντας τόσο στην τετραετία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και σε αυτήν της ΝΔ, η οποία, όπως εξήγησε, εξελέγη με σύνθημα τη βελτίωση του κράτους και την αποκατάσταση των θεσμών και αντ’ αυτού είδαμε υποκλοπές, φαινόμενα τύπου Πάτση και βεβαίως την τραγωδία των Τεμπών. «Μπορούν να βγουν πρωθυπουργοί χωρίς εμάς, δεν βάζω κανένα βέτο εγώ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ το παιχνίδι που κάνει η ΝΔ, να λέει ότι εγώ και το ΠΑΣΟΚ, που θυσιάστηκε για να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, θα συγκυβερνήσω με τον Βαρουφάκη… Είναι πιθανότερο να συγκυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τον Βαρουφάκη παρά εγώ» δήλωσε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης είχαν καταψηφίσει την πρώτη δανειακή σύμβαση που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2010.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η παραχάραξη της Ιστορίας κάνει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να έχει το θράσος να θέλει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που θυσιάστηκε να μείνει η χώρα στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή προοπτική, με τον Βαρουφάκη, πάει πάρα πολύ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει