Ρεκόρ με το «καλημέρα» στο μνημείο της Κνωσού

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ

Ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων  κάνει ήδη ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ένα μήνα μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Τον Απρίλιο οι εισπράξεις ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα δεν μπήκαν στο ταμείο ούτε τα μισά.

Μεγάλη η 
επισκεψιμότητα τον Απρίλιο 
στην Κνωσό«Δεν προλαβαίνουμε να κόβουμε εισιτήρια» είπε στην «Π» ο αρχιφύλακας της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης ο οποίος ανέφερε ότι μόνο χθες, 2 Μαΐου, κόπηκαν 4.600 εισιτήρια, αριθμός πρωτοφανής για την εποχή.

Ο αρχιφύλακας της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης
Ο αρχιφύλακας της Κνωσού Νίκος Παπαδάκης

Όλο  τον Απρίλιο του 2022 εκδόθηκαν 56.000, ενώ τον φετινό ο αριθμός τους «εκτοξεύθηκε» στα 85.000.

Πέρυσι τον ίδιο μήνα οι εισπράξεις ήταν της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, όμως φέτος έφθασαν το 1.300.000 ευρώ.

Ο αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί για να διευκολύνονται οι επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια έως τις 8 το βράδυ και στα ταμεία εργάζονται 8 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι στον χώρο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνολικά 38 υπάλληλοι, 22 μόνιμοι και 16 εποχιακοί φύλακες.

Φέτος για πρώτη χρονιά βρίσκονται καθημερινά στον χώρο και δυο εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τις περιπτώσεις μικροτραυματισμών.

Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για τις περιπτώσεις μικροτραυματισμών
Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για τις περιπτώσεις μικροτραυματισμών

Ωστόσο, για μια ακόμη χρονιά, το πρόβλημα με το πάρκινγκ παραμένει οξύ και περισσότεροι από 2.500-3000 τουρίστες την ημέρα, τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της νέας τουριστικής χρονιάς, κυκλοφορούν στη μέση του δρόμου για να φθάσουν στο Μινωικό Ανάκτορο.

Ο αρχιφύλακας επεσήμανε ότι έχει  ενημερώσει όλους τους αρμόδιους γιατί υπάρχουν κίνδυνοι για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, όμως δεν έχει βρεθεί λύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει