Προβληματικό «Εξοικονομώ»

«Για άλλη μια φορά, τα τελευταία χρόνια, το ΥΠΕΝ έφερε ένα προβληματικό «Εξοικονομώ» που  αντί να επιβραβεύει τους συνεπείς πολίτες και κατ’ επέκταση τους μηχανικούς τους, επιβραβεύει τους «επαγγελματίες» του εξοικονομώ.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» δεν στηρίχθηκε στην ταχύτητα υποβολής της αίτησης, όπως παλιότερα, αλλά σε μια βαθμολογία η οποία εξαρτιόταν κυρίως από τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση από τις υλοποιούμενες παρεμβάσεις, με το όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος».

Αυτό τονίζεται σε παρέμβαση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την υπέρμετρη καθυστέρηση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων δανειοδότησης του προγράμματος και την έλλειψη ενημέρωσης.

Όπως τονίζεται στην επιστολή που φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΤΕΕΤΑΚ Γ. Ταβερναράκη «αποτέλεσμα της υπέρμετρης αυτής καθυστέρησης είναι να υλοποιηθούν (στην καλύτερη περίπτωση) εντός του 2023 οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ενός προγράμματος που φέρει τον τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνολική κατανάλωση ενέργειας πανελλαδικά,  για τον κλάδο της οικοδομής αλλά και την αναμονή για δανειοδότηση των ωφελούμενων οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το μη επιχορηγούμενο κομμάτι του προϋπολογισμού του έργου τους με ίδια κεφάλαια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει