Πεζοπορία γύρω από τη Νεάπολη για τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου

Κυκλική πεζοπορία φυσιολατρικής και λαογραφικής  σημασίας στην περιοχή γύρω απ’ τη Νεάπολη, διοργανώνει την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου.

Οι συμμετέχοντες  θα επισκεφθούν το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ονούφριου, που βρίσκεται σε λόφο κοντά στη Βουλισμένη, και στη συνέχεια στο όμορφο αυτό χωριό, που περιβάλλεται από πορτοκαλιές και στην περιοχή Βιγλί. Κατόπιν θα περάσουν  από τον εγκαταλελειμμένο οικισμό του Νίσπιτα, όπου βρίσκεται η Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα.

Στη συνέχεια θα περπατήσουν στο μικρό δασάκι του Πασχαλίγο   και στο ερειπωμένο αλλά πανέμορφο φραγκισκανικό μοναστήρι Φραρό, όπου μόνασε ο μετέπειτα Πάπας Αλέξανδρος Ε’. Τέλος θα καταλήξουν  στην αφετηρία   πίσω στη Νεάπολη. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται ως «εύκολη» και είναι κατάλληλη για αρχάριους.

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις 8:30 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με Ι.Χ.. Όσοι επιβιβαστούν σε όχημα παρακαλούνται να δώσουν 5 ευρώ στον οδηγό. Απόσταση: γύρω στα 12.000 μέτρα

Διάρκεια: περίπου 4 ώρες (χωρίς τις στάσεις).

Βαθμός δυσκολίας:1.

Αρχηγός: Μόνικα Όττεν.

Πληροφορίες: Παναγιώτης Ευδαίμων (τηλ. 6979687576).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει