To ποδήλατο να μπει στη ζωή μας!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ / ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ 119 ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΠΟ 19 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Το Ηράκλειο υποδέχτηκε τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας για 2η συνεχή χρονιά με χειροκροτήματα και εκδηλώσεις για παιδιά στις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center ενώ σήμερα οι 114 αθλητές από τις 19 ομάδες των 4 Ηπείρων θα γνωρίσουν την ενδοχώρα.

Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί στόχο «η μεγάλη αυτή διοργάνωση να ολοκληρωθεί μόνο με θετικά σχόλια», καθώς, όπως σημείωσε, «οι εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα είναι εικόνες δυνατές, που θα μυρίζουν Ελλάδα, θα εκπέμπουν αισιοδοξία και χαμόγελο».

Μικρός ποδηλάτης στις χθεσινές παράλληλες εκδηλώσεις του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Μικρός ποδηλάτης στις χθεσινές παράλληλες εκδηλώσεις του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Στη διάρκεια των συνολικά πέντε ετάπ, οι αθλητές του Ποδηλατικού Γύρου θα περάσουν από τρεις Περιφέρειες, Κρήτης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και 23 δήμους, ενώ κατά το πρώτο ετάπ θα διανύσουν 187 χιλιόμετρα.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή με πολλές ανηφόρες», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού επισημαίνοντας «ευχόμαστε να το απολαύσουν οι αθλητές και να το απολαύσουμε και εμείς» και καλώντας τους πολίτες του Ηρακλείου να βρεθούν κοντά στους αθλητές, προστατεύοντας παράλληλα τη διαδρομή και τη διοργάνωση.

Σήμερα λοιπόν θα γίνει το 1ο ΕΤΑΠ. Η προεκκίνηση θα δοθεί από το Karteros Beach Sports Center στις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει η επίσημη εκκίνηση (χιλιόμετρο μηδέν) με αφετηρία το Λιμάνι του Ηρακλείου, τον τόπο όπου θα γίνει και ο τερματισμός του ετάπ.

Μετά οι ποδηλάτες θα πάνε προς Αγία Βαρβάρα, Βορίζα (1ο σπριντ ανάβασης), Τυμπάκι (1ο σπριντ ευθείας), Μοίρες, Χάρακας (2ο σπριντ ευθεία), Πύργος, Ροτάσι, Μεσοχωριό, Αρκαλοχώρι, Μελέσες (2ο σπριντ ανάβασης, Αρχάνες, Κνωσός, Λιμάνι Ηρακλείου). Φυσικά σε όλες αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 10.30 π.μ.-2 μ.μ.

Αθλητής της Εθνικής μας ομάδας στη διάρκεια του αγώνα
Αθλητής της Εθνικής μας ομάδας στη διάρκεια του αγώνα

Θριαμβευτής ο Γκέιτ

Η Bolton Equities Black Spoke κυριάρχησε πλήρως στον Πρόλογο (ατομική χρονομέτρηση) του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με τους ποδηλάτες της να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης!

Ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για την ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και τον περσινό νικητή του Γύρου, Άαρον Γκέιτ, ο οποίος έκανε δική του την μπλε φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης με το… καλημέρα και έδειξε άμεσα τις διαθέσεις του για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Κύπριου Ανδρέα Μιλτιάδη, που βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ψηλά τερμάτισαν και δύο μέλη της Εθνικής Ελλάδας, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Μίλτος Γιαννούτσος.

Μετά το τέλος του Προλόγου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και η επίσημη Παρουσίαση των ομάδων του Ποδηλατικού Γύρου.

Ο πρώτος της χθεσινής ατομικής χρονομέτρησης Ααρον Γκέιτ με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη
Ο πρώτος της χθεσινής ατομικής χρονομέτρησης Ααρον Γκέιτ με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν ενθουσιασμένος από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και ειδικά με την παρουσία χιλιάδων παιδιών από σχολεία του Ηρακλείου, που κατέκλυσαν το Karteros Beach Sports Center, παρακολούθησαν τον Αγώνα, συμμετείχαν στις Παράλληλες Εκδηλώσεις που ετοίμασαν οι διοργανωτές, χειροκρότησαν τους ποδηλάτες και έφτιαξαν ένα μοναδικό σκηνικό στους χώρους της Εθνικής Εγκατάστασης Παράκτιων Αθλημάτων.

«Είναι ό,τι πιο όμορφο, πιο ζωντανό, πιο χαρούμενο έχω ζήσει τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι του Υφυπουργείου Αθλητισμού! Η παρουσία της νέας γενιάς, των παιδιών που ευελπιστούμε να έρθουν πιο κοντά στο ποδήλατο, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εμπέδωση της ποδηλατικής συνείδησης στην Ελλάδα» επισήμανε συγκινημένος ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

«Ήταν μια εξαιρετική μέρα για την ομάδα και για εμένα, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Ως εξειδικευμένοι στην ατομική χρονομέτρηση στοχεύαμε ψηλά, αλλά το να βάλουμε τέσσερις αθλητές στην πρώτη δεκάδα και να πετύχουμε το 1-2-3 ήταν εκπληκτικό και δείχνει ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Νομίζω ότι μας ταιριάζει ο αγώνας και τώρα έχουμε περισσότερες επιλογές για τη νίκη», είπε ο Άαρον Γκέιτ.

Στην παρουσίαση των ομάδων απεύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου:

Γιώργος Πιτσούλης: «Είναι πολύ σημαντικό που η Κρήτη υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας. Πρόκειται για ένα τεράστιο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε ενεργά και ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία του τον Λευτέρη Αυγενάκη».

Κώστας Βαρδαβάς: «Για τον Δήμο Ηρακλείου η διοργάνωση τόσο σημαντικών αθλητικών γεγονότων είναι ζητούμενο. Το ποδήλατο είναι ένα μέσο άθλησης και μετακίνησης που πρέπει να μπει στις ζωές μας».

διαδρομή του 1ου ΕΤΑΠ στην σημερινή ενδοχώρα του νομού
διαδρομή του 1ου ΕΤΑΠ στην σημερινή ενδοχώρα του νομού
Μπορεί επίσης να σας αρέσει