Διπλή βράβευση για τον ΟΛΗ στα Tourism Awards 2023

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου βραβεύτηκε για άλλη μια φορά στα Tourism Awards 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Απριλίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Τα Tourism Awards συνεχίζουν σταθερά για δέκατη συνεχή χρονιά, να επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους και τους καινοτόμους. Είναι τα πρώτα, αλλά και τα μεγαλύτερα βραβεία της ελληνικής αγοράς τουρισμού και αναδεικνύουν την ποιότητα και την καινοτομία σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου απονεμήθηκε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία ορθολογική διαχείριση ενέργειας & ΑΠΕ / Μείωση κατανάλωσης φυσικών πόρων / Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος, διάκριση απολύτως αναμενόμενη αφού η μέριμνα, η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η αειφορία, αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης ενσωματώνει έργα και δράσεις που αφορούν την διεύρυνση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προχωρώντας  στην εφαρμογή  του έργου Electriport ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης να καταστεί το πρώτο λιμάνι στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει μεθοδικά και ολοκληρωμένα την τεχνολογία «Cold Ironing», σχεδιάζοντας  την διάθεση υποδομών ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφόρτισης κάθε τύπου πλοίου. Παράλληλα η χρήση της κυματικής ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του προγράμματος HUPPINES (Heraklion Port UPgrade of Infrastructure, Interconnection and Environmental Sustainability), θα χρησιμοποιηθεί για τη συμπλήρωση των αυξημένων αναγκών του λιμένα.

Η δεύτερη διάκριση αφορά το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τίτλο «Οι Άνθρωποι μας, Η Κοινωνία μας, Το Περιβάλλον μας, Οι Συνεργάτες μας: Μοχλός ανάπτυξης και βελτίωσης του Οργανισμού». Το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΛΗ αλλά και η κοινωνία αποτελούν τον κύριο στόχο με την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άριστης συνεργασίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει