«Δεν κρύφτηκα πίσω από την ασθένεια»

Καταιγιστικός Βισκαδουράκης: «Για μένα η συγγραφή είναι πολλά πράγματα. Γράφω σαν να παίζω νότες. Γράφω με ήχο. Με ρυθμό. Νομίζω δεν είναι τυχαίο» λέει ο συγγραφέας και συνεργάτης της «Π» Στέλιος Βισκαδουράκης, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Το Δίλημμα του Πλάτωνα», το οποίο είναι κι αυτό ένα εξαίσιο δημιούργημα. «Εγώ βάζω τα χρώματα, τα απλώνω στο τραπέζι. Ο κάθε αναγνώστης θα φτιάξει τις δικές του εικόνες. Ο κάθε αναγνώστης θα φτιάξει τη δική του ιστορία στα δικά μου διηγήματα».

«Το συγκεκριμένο βιβλίο, ναι, το χαϊδεύω πιο πολύ, το αγκαλιάζω. Όπως ο πατέρας το παιδί του» λέει ο Στ. Βισκαδουράκης. Ο ίδιος μιλώντας στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 αναφερόμενος στο πρόβλημα υγείας που τον καθήλωσε στο καροτσάκι, είπε πόσο… πιο δυνατός έγινε, πόσο καλύτερος έγινε. Πιο ενεργός πολίτης. Δεν μπορεί, όπως λέει, να σιωπήσει.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από το πρόβλημα της υγείας μου. Είχα πει κάποτε: ωραία θα δούμε την πτώση! Αλλά μέσα μου τώρα, μετά το πρόβλημα υγείας, είδα πράγματα που δεν γνώριζα. Και στους άλλους. Δεν είναι τύχη να έχεις μια τέτοια πάθηση, αλλά αφού έκατσε να το πω λαϊκά εντάξει! Δεν θα μας βάλει κάτω. Ο Χεμινγουέι έλεγε ότι τον άνθρωπο μπορεί να τον σκοτώσεις, αλλά δεν μπορείς να τον νικήσεις»

Ο Στέλιος Βισκαδουράκης δήλωσε απόλυτα οπαδός του «Όχι» και του «γιατί» και προσπαθεί να το υπηρετεί απόλυτα. Μίλησε για την αισθητική κατάντια της πόλης, για τη θλίψη του βλέποντας τα μνημεία να καταστρέφονται και τόνισε ότι δεν φταίνε οι νέοι που κάνουν τη… λάθος επανάσταση, αλλά το σπίτι μας, οι αρχές που παίρνουμε. Η παρουσίαση του βιβλίου «Το Δίλημμα του Πλάτωνα» θα γίνει αύριο, Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 19.30, στην αίθουσα Καστελλάκη-Επιμελητήριο Ηρακλείου. Θα μιλήσουν οι:

-Στέφανος Τραχανάς: δ/ντής του Κέντρου Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis».

-Κωστής Χρηστάκης: επιμελητής Κνωσού, Βρετανική Σχολή Αθηνών.

-Μαριλένα Μηλαθιανάκη: δ/ντρια Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά ο βιολονίστας Γιάννης Μαγειρόπουλος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει