Βανδάλισαν το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ.

Καταδικάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση με μπογιές εξαπέλυσαν χθες νωρίς το μεσημέρι άγνωστοι στην είσοδο του κεντρικού εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Ελευθερίας. Άμεση ήταν η αντίδραση των μελών του κόμματος που βρισκόνταν στα γραφεία, που άρχισαν αμέσως την προσπάθεια καθαρισμού της εισόδου, έξω από την οποία βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου ο χώρος να περιφρουρηθεί.

Το όλο θέμα πήρε διαστάσεις μέσα και από δημόσιους σχολιασμούς των κομμάτων με τη Ν.Δ. να επισημαίνει ότι “θρασύδειλοι τραμπούκοι που είχαν παρεισφρήσει σε πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, βανδάλισαν την είσοδο και την πινακίδα του εκλογικού κέντρου του κόμματός μας στην πλ. Ελευθερίας.

Δηλώνουμε σε κάθε φυσικό ή ηθικό αυτουργό τέτοιων ενεργειών, που σκοπό έχουν την μπαχαλοποίηση και τον εκφοβισμό της κοινωνίας ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Αποδεικνύουν τόσο με λόγια όσο και με πράξεις ότι το δίλημμα των επικείμενων εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω, είναι σταθερότητα ή μπάχαλο. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αναμένουμε όπως εμείς, έτσι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν αυτή τη φασιστική ενέργεια”. Την ίδια στιγμή με σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου εκφράζει την καταδίκη της σε κάθε είδους επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία κομμάτων ή υποψηφίων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση “είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση που δέχθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ανήμερα του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε την ομαλή και δημοκρατική διαδικασία των εθνικών εκλογών της 21 Μαΐου”.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων  «απρόκλητη επίθεση δέχθηκε το εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο από διαδηλωτές, οι οποίοι βρήκαν τρόπο να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά, πετώντας  μπογιές στον χώρο και  προκαλώντας φθορές. Τέτοιου είδους ενέργειες αμαυρώνουν την ίδια την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και τον σκοπό των ειρηνικών κατά τα λοιπά συγκεντρώσεων για την ημέρα.

Η Νέα Δημοκρατία άλλωστε, είναι το κόμμα που προωθεί και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους, λαμβάνοντας γενναίες πολιτικές, όπως η αύξηση του βασικού μισθού στα 780 ευρώ, η εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η υλοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων κατάρτισης και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι τραμπουκισμοί αυτοί είναι απόλυτα καταδικαστέοι, καθώς αποτελούν ευθεία επίθεση στην ίδια τη Δημοκρατία και δεν έχουν καμία θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Να γνωρίζουν πολύ καλά οι δράστες και οι υποκινητές τους, που επιχειρούν να δημιουργήσουν τρομοκρατικό κλίμα, ότι δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς στον αγώνα για τη νίκη και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας  στις εκλογές της 21ης  Μαΐου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει