ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Πόση ΤΝ χωράει στις εθνικές κάλπες

Δεν χρειάζεται καμία σκέψη μέσα στο παραβάν. Δεν χρειάζεται καν να περάσετε τη βάσανο της ψήφου. Το βράδυ, προ των εκλογών, κάθεστε στον υπολογιστή σας, ανοίγετε μια εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και ρωτάτε: καλό μου chatGPT τι να ψηφίσω; Ό,τι σας πει είναι εγγύηση, είναι γκαραντί.

Η εν λόγω εφαρμογή απέδωσε καλύτερα τις συμβουλές προς τους ασθενείς, απ’ ό,τι οι ίδιοι οι γιατροί! Οπότε εμπιστευτείτε την τυφλά, για να μην είστε οι μετεκλογικοί κοψοχέρηδες και υπόλογοι για τη διασάλευση της κυβερνοασφάλειας. Δεν είναι βλάκες τόσοι φοιτητές που την εμπιστεύονται για τις εργασίες τους και παίρνουν πτυχία και μεταπτυχιακά.

Η κυβέρνηση την αγνόησε στην περίπτωση του Κασιδιάρη και τρέχει μέχρι το παρά πέντε στον Άρειο Πάγο για να τον κόψει από τις εκλογές… Δύο τροπολογίες πέρασε από τη Bουλή και πάλι τα πράγμα έμπαζε. Αναγκάστηκε να καταθέσει επιπλέον στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο υπόμνημα 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους με οπτικοακουστικό υλικό, για να εξηγήσει την ηγετική σχέση του Κασιδιάρη με το «Εθνικό Κόμμα Ελλήνων». Αν προσέφευγε στην ΤΝ, θα απέφευγε την τόση ταλαιπωρία για τον αποκλεισμό από τις εκλογές του καταδικασμένου φασίστα ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και γνήσιο χρυσαύγουλο. Και όποιος δεν έχει μυαλό έχει ποδάρια για να τρέχει ή εν προκειμένω χέρια για να γράφει…

Όχι, η ΝΔ δεν έχει ιδιοτέλεια, δεν το κάνει για τις ψήφους των εθνικοφρόνων. Το κάνει για το εθνικό συμφέρον και τη διαφύλαξη της δημοκρατίας. Δημοκρατία, τάξης και ασφάλεια… Στο δρόμο για τις κάλπες όλα μπορούν να γίνουν, όπως υπαγορεύει το παραπάνω τρίπτυχο. Μέχρι και οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ μπορεί να συλληφθούν ή έστω κάποιοι από αυτούς. Νοημοσύνη θέλει… Απλή, συμβατική, ούτε καν τεχνητή! Και μετά ένας Θεοδωρικάκος να το επικοινωνήσει από το Twitter και ένας Μητσοτάκης για να κάνει κάλεσμα στους νέους από το Tik Tok, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και ας μην ψηφίσουν ΝΔ…

Φτάνει μόνο να χτυπηθεί η αποχή, που είναι του διαβόλου, του τριβόλου και της Κατερίνας Πριοβόλου!  Βέβαια ο πρωθυπουργός φάσκει και αντιφάσκει, αφού σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στον κίνδυνο «πολιτικής τερατογένεσης», αν δεν προσέξουν τι θα ψηφίσουν, νέοι, γέροι και παιδιά… Ένας μπαμπούλας με την μορφή Φρανκενστάιν!

Αλλά ο Βελόπουλος, δεν ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, δεν είναι ζόμπι! Ένας δεξιός ιεροκήρυκας (κατά το δεξιός ψάλτης) είναι και εσχάτως κατασυκοφαντημένος. Παίρνει, λέει, «μαύρο» χρήμα από τους βουλευτές του και η Αρχή για το ξέπλυμα, που είχε ανοικτές τις κεραίες της, έσπευσε να τον ελέγξει. Το πολύ πολύ να διαπιστώσει ότι δεν έκοβε αποδείξεις στις πωλήσεις των επιστολών του Μωυσή και στις κηραλοιφές που έσπρωχνε από το τηλεμάρκετινγκ με αντικαταβολή.

Ναι αλλά το πολιτικό ατόπημα δεν βλέπω που είναι… Μήπως να ψάξω για το πολιτικό κέρδος; Ή να περιμένω την άλλη Τετάρτη την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών; Μια και μουζωμένη! Στην ΕΡΤ, για τρεις ώρες, με εξακαναλική μετάδοση. Μήπως όμως αντί για δημοσιογράφους τις ερωτήσεις να έκαναν ρομπότ ΤΝ καθ’ υπαγόρευση του chatbot;

Μην το γελάτε καθόλου… Βάλτε το νιονιό σας να δουλέψει και δείτε χωρίς παρωπίδες ότι βαδίζουμε προς ένα κόσμο όπου τα ρομπότ θα κάνουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, στην εφαρμογή ενός μοντέλου μη βιώσιμου καπιταλισμού. Και τότε οι ορδές των ανέργων θα ξεχυθούν στους δρόμους, προφανώς πιο δυναμικά και πιο μαζικά από χθες, διεκδικώντας την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και στις εργασιακές κατακτήσεις.

Έπειτα, χωρίς παρεμβάσεις επηρεασμού από ΤΝ και ρομπότ, θα δείτε πόσα απίδια βάζει ο εκλογικός σάκος και τι ποσοστά αυτοδυναμίας βγάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα  των εργατικών χεριών, που θα κατασπαράξουν τα μηχανικά ρομπότ που μας παίρνουν τις δουλειές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει