Στη Λιθουανία με Erasmus το 11ο ΓΕΛ

Επίσκεψη στο  Σιλάλε της Λιθουανίας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου Γενικού Λυκείου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone” την εβδομάδα 23 έως 29 Απριλίου 2023. δύο εκπαιδευτικοί και τέσσερις μαθητές του σχολείου μετέβησαν στο Σιλάλε της Λιθουανίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο “Everyone is Someone”.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου, «στο Σιλάλε, και συγκεκριμένα στο Silales Darious And Girenas Progymnasium, το οποίο ήταν ο φορέας που διοργάνωσε αυτή τη μετακίνηση, συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία και παρακολούθησαν τις εργασίες του προγράμματος, οι οποίες αφορούσαν στη δράση και τη σημασία των μαθητικών Συμβουλίων.

Εντυπωσιακή ήταν η άρτια οργάνωση του προγράμματος μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στο σχολείο αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εργασίες για τη λειτουργία των μαθητικών κοινοτήτων στο σχολείο τους και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα βιωματικά εργαστήρια. Οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν στο Δημαρχείο του Σιλάλε με την αντιδήμαρχο κ. Lineta Dargiene, η οποία εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια. Η ομάδα του προγράμματος περιηγήθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Λιθουανίας, Kaunas, Klaipeda, Vilnius, και απόλαυσε ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις.

Οι μαθητές του σχολείου του Σιλάλε και οι οικογένειές τους φιλοξένησαν με φροντίδα τους μαθητές μας για πέντε ημέρες και είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Όλη η ομάδα επέστρεψε στο Ηράκλειο με τις καλύτερες εντυπώσεις και πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες και συναισθήματα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει