ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ: Το τρίπτυχο που περιορίζει τις πρωτομαγιάτικες αποδράσεις

Οι ακριβές τιμές, οι πρόσφατες διακοπές του Πάσχα αλλά και οι εκλογές στις 21 Μαΐου “φρενάρουν” τις ταξιδιωτικές διαθέσεις των Ηρακλειωτών το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Ωστόσο υπάρχει κόσμος που θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές, σύμφωνα με την τουριστική πράκτορα Κατερίνα Σοφουλάκη. Οπως μας είπε, υπάρχουν πακέτα για ξενοδοχεία εντός Κρήτης αλλά για τα κοντινά νησιά. Το ενδιαφέρον του κόσμου να φύγει και να ξεφύγει είναι μεγάλο και η Κρήτη παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για τους ξένους αλλά και για τους Ελληνες και αυτό το τριήμερο.

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η ζήτηση που καταγράφουν από τους Έλληνες τα τουριστικά γραφεία για διακοπές κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με βοηθητικό παράγοντα την πρόσφατη πασχαλινή περίοδο όπου η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων βρέθηκε αρκετά κοντά στα επίπεδα του 2019.

Οι κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την Πρωτομαγιά έχουν ανακάμψει περίπου στο 80% των προπανδημικών επιπέδων, με τα τουριστικά γραφεία να παρατηρούν ότι η ζήτηση περιστρέφεται γύρω από προορισμούς του εσωτερικού που επιλέχθηκαν και το Πάσχα.

Αντίστοιχο ποσοστό ανάκαμψης παρατηρείται και στα ταξίδια σε προορισμούς του εξωτερικού.

Ειδικότερα, τα Ιόνια νησιά πρωταγωνιστούν σε επίπεδο ζήτησης, ενώ δημοφιλείς προορισμοί είναι, μεταξύ άλλων, το Ναύπλιο, η Καστοριά, το Πόρτο Χέλι, η Πάτμος, η Κρήτη, τα Κύθηρα, τα Λουτρά Πόζαρ, η Μονεμβασιά και τα Μετέωρα.

Σημειώνεται ότι λόγω της νέας δυνατότητας εξ αποστάσεως εργασίας που προσφέρουν οι επιχειρήσεις αλλά και της ημερολογιακής εγγύτητας του Πάσχα με την Πρωτομαγιά αυτή τη χρονιά, μερίδα Ελλήνων ταξιδιωτών που επέλεξαν προορισμούς εσωτερικού για το Πάσχα θα παραμείνουν σε αυτούς και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί κάθε χρόνο την κανονική έναρξη   της τουριστικής περιόδου αφού ανοίγουν σχεδόν στο σύνολό τους τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις αυξάνονται αισθητά.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Μανόλη Μανούσο, στο επόμενο διάστημα  θα καταφθάνουν περίπου 8.000-9.000 άνθρωποι καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και το Σαββατοκύριακο ο αριθμός τους θα φτάσει τις 12.000 -13.000.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία τον Μάιο εκτιμάται ότι θα φθάσουν το 70%-80%, ένα ποσοστό που θεωρείται για τη συγκεκριμένη εποχή πολύ ικανοποιητικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει