Ημερίδα «Αθλητισμός και Νέοι»

ΕΦΗΒΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΑΤΛΑΝΤΙΣ»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο: «Αθλητισμός και Νέοι» διοργανώνεται σήμερα (11πμ) στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» υπό την αιγίδα και υποστήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Στην ημερίδα Νέων Διά-Λογοι: Διαμορφώνοντας το Αύριο…Σήμερα, θα μιλήσουν σε έφηβους αθλητές (12-17 ετών) προσωπικότητες από τον αθλητισμό του τόπου μας και όχι μόνο, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης. Ακολούθως οι νεαροί αθλητές θα καταθέσουν τις σκέψεις και τα όνειρά τους.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Κρήτης – Myhorse (Προφήτη Ηλία) και όπως τονίζει στην πρόσκλησή της, η υπεύθυνη Τζίνα Τσαντρίζου:

«Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το διαμορφώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση να αξιοποιούμε και να αναδεικνύουμε τη νέα γενιά, πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά! Έφηβοι αθλητές συνομιλούν με πάθος για τις προσδοκίες και τα όνειρά τους στον Αθλητισμό! Διαμορφώνουν το δικό τους αύριο».

Τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ που στηρίζει τη συγκεκριμένη εκδήλωση, θα εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων η Στέλλα Πιλάτου, δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο μήκος το 2005, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. «Πέτυχα πράγματα που ήταν πάνω από τις δυνατότητές μου, δούλεψα πολύ από 9 χρονών για να τα καταφέρω», αναφέρει στο μήνυμά της η ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια. Ακόμα, ενεργοί διεθνείς αθλητές και προπονητές του ΟΦΗ θα δώσουν το παρών.

Η πρωταθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου Μαρία Πολύζου καθώς και ο παραολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Νίκος Παπαγγελής είναι επίσης μεταξύ των διακεκριμένων αθλητών που θα μιλήσουν στην ημερίδα και θα ανταλλάξουν απόψεις με τους έφηβους αθλητές.

«Ας δει ο κόσμος πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο άνθρωπος είναι η άτρωτη θέλησή του. Κόντρα σε όλα τα γυρίσματα της μοίρας, ενάντια σε κάθε δυσκολία, έρχεται η βούληση για δράση. Να αρπάξεις τη ζωή από τα μαλλιά. Εν προκειμένω, να την κάνεις μια βόλτα με το ποδήλατο», τονίζει χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαγγελής.

Εκτός από τον Αθλητικό Ιππικό Όμιλο Κρήτης, την ημερίδα στηρίζει οργανωτικά και το σωματείο «ΑΞΙΟΤΗΣ».  Πρόκειται για έναν επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό φορέα προβληματισμού και διαλόγου, αλλά και έμπρακτης δράσης για την προαγωγή των αρχών και των κανόνων της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και του εκσυγχρονισμού στη δημόσια διοίκηση, στον τομέα των επιχειρήσεων και στην κοινωνία των πολιτών.

Τα μέλη του σωματείου είναι φυσικά πρόσωπα, καταξιωμένα επιστημονικά και κοινωνικά, που διακρίνονται από πνεύμα ανεξαρτησίας και προσήλωσης στις αρχές της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας και τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει