Σήμερα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Σήμερα ανακοινώνει επίσημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ως τώρα, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, θα βρίσκεται σε υψηλή και εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς αποτελεί μία από τις προσωπικές επιλογές του ίδιου του πρωθυπουργού.

Επίσημα το ψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί πάντως από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός πως δεν είναι γνωστή η λίστα όλων των προσώπων, αλλά και οι θέσεις που θα καταλάβουν, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσώπων που θα βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις θα είναι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα πρόσωπα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εκλόγιμες θέσεις θα υπάρχουν τρεις γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε πέντε συνολικά βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τις τρεις να φαίνεται πως έχουν ήδη «κλείσει».

Αναφορικά με τις άλλες δύο πιθανές εκλόγιμες θέσεις πάντως, εικάζεται πως και αυτές θα καταληφθούν από γυναίκες. Νωρίτερα χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος είχε δηλώσει στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι

«Θα δείτε εκπλήξεις αλλά όχι στη λογική των celebrities, όπως συνηθίζεται να βλέπετε τα τελευταία χρόνια, αλλά και με κακά αποτελέσματα εξαιτίας αυτού του κριτηρίου. Είναι επιλογές που θα εκπλήξουν ευχάριστα, πρόσωπα χαμηλού προφίλ, με την έννοια ότι δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστοί, ωστόσο είναι επιλογές ουσίας. Με σημαντική παρουσία γυναικών και νέων».

Η δήλωση Σκέρτσου έρχεται να συμπληρώσει τα όσα είχε αναφέρει στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν είχε αναφέρει στον Αντώνη Σρόιτερ πως πρέπει να πάμε στο «σύστημα αντιστάρ».

Αναφέρεται ότι με βάση τον προγραμματισμό η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου θα γίνει σήμερα στις 10.30 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει