Μεγάλη διάκριση για Hρακλειώτη συγγραφέα 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2023

Tο μυθιστόρημα του Hρακλειώτη συγγραφέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη  “Μυθιστόρημα με κλειδί”, τιμήθηκε με το Μεσογειακό Βραβείο Αστυνομικού Μυθιστορήματος 2023 (Prix Méditerranée du Polar 2023). Το βραβείο απονέμεται εδώ και 30 χρόνια.

Χορηγείται από την πόλη του Perpignan  και εκτός από το κύριο βραβείο που θεσπίστηκε το 1982, ένα   μεσογειακό βραβείο απονέμεται σε συγγραφέα από τη λεκάνη της Μεσογείου του οποίου το έργο έχει μεταφραστεί στα γαλλικά.   Δεν είναι η πρώτη φορά που ο  Χρήστος Μαρκογιαννάκης τιμάται με σημαντικό λογοτεχνικό βραβείο. Το 2018, στα 38 του μόλις χρόνια,  απέσπασε το γαλλικό Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας για το βιβλίο του “Scenes de crime au Louvres”,  το οποίο κυκλοφορεί στα Γαλλικά αλλά και στα Αγγλικά με τίτλο “The Louvre Murder Club”.

Το βιβλίο

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ 2023
Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.

Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.

Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

Ο συγγραφέας

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα. Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association. Το βιβλίο «Στον 5ο όροφο της Νομικής»  είναι το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα που εκδόθηκε στα Γαλλικά, αποσπώντας το βραβείο της Académie du Var. Τον Μάιο κυκλοφορεί το τρίτο του μυθιστόρημα «Θάνατος επί σκηνής» από τις εκδόσεις Μίνωας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει