ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ Μ. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗ: Αναλαμβάνει δράση ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης

Oι ξενοδόχοι της Κρήτης ενεργοποίησαν  τον παγκρήτιο φορέα που θα ενώνει όλες τις Ενώσεις του νησιού. Χθες  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης και πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μανόλης Τσακαλάκης της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Αντιπρόεδρος θα είναι ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης απο το Ηράκλειο, γραμματέας ο κ. Μανόλης Μανούσος, επίσης της Ένωσης Ηρακλείου, ταμίας ο κ. Χαράλαμπος Μπιρλιράκης απο το Ρέθυμνο και μέλη ο Νίκος Κουμνάς της Ένωσης Ρεθύμνου, ο Γιάννης Κουκουράκης και ο Γιώργος Βαρδάκης, απο τη Σητεία και την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ξενοδόχων, η τουριστική Κρήτη θα ισχυροποιηθεί και θα προβάλλει με καλύτερο τρόπο τη διαφορετικότητά της ως ενιαίος προορισμός ενόψει μάλιστα της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ και της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Οι Ενώσεις που υπάρχουν δεν θα καταργηθούν και πρόεδροι του νέου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης θα ορίζονται, εκ περιτροπής, οι πρόεδροι των Ενώσεων  των Ξενοδοχείων του νησιού.

Εκτός του νέου φορέα μένει, προς το παρόν, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων η οποία έχει τις διαφωνίες της για το νέο σχήμα.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο πρόεδρος των Χανίων Μανόλης Γιαννούλης θέλει να μελετήσει το καταστατικό και έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του κάνοντας λόγο για πιθανή αποδυνάμωση των τοπικών Ενώσεων μετά την δημιουργία του Συνδέσμου.

“Η ισχύς εν τη ενώσει” λένε οι ξενοδόχοι της Κρήτης
“Η ισχύς εν τη ενώσει” λένε οι ξενοδόχοι της Κρήτης

Ωστόσο, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε  ότι σκοπός είναι η ενίσχυση και όχι η αποδυνάμωση των ξενοδόχων, οι οποίοι θα μπορούν να διεκδικούν κονδύλια από την Περιφέρεια και να συμμετέχουν σε ένα κοινό μεγάλο περίπτερο στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην μεγάλη δυναμική που έχει φέτος ο τουρισμός στην Κρήτη, αλλά και στο γνωστό οξύτατο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη, σκοπός της ενεργοποίησης  του Συνδέσμου είναι η κοινή εκπροσώπηση του κρητικού κλάδου της φιλοξενίας.

Πρώτος στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η προώθηση και η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει