Αντιδρούν στις μετακινήσεις υγειονομικών

Το ΔΣ του Σωματείου  Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ  καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης της 7ης  ΥΠΕ για μετακινήσεις υγειονομικών από κέντρα Υγείας στα νοσοκομεία και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ υπέγραψε 2 αποφάσεις μετακίνησης εργαζομένων υγειονομικών  αποδυναμώνοντας τα ακτινολογικά τμήματα του ΠΑΓΝΗ και του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου.

Το Σωματείο σημειώνει:

“Οι αποφάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε άλλες περιπτώσεις μετακινήσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων την ώρα που η υποστελέχωση είναι μεγάλη.

Αναρωτιόμαστε, υπάρχει η συναίνεση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ; Τι εξυπηρετεί όλη αυτή η αναστάτωση ενόψει εκλογών;

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων Υγείας δεν μπορεί να καλύπτεται με υποχρεωτικές μετακινήσεις, ούτε με προσλήψεις συμβασιούχων. Οι αυθαίρετες αυτές ενέργειες εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, η οποία σκοπό έχει να δείχνει ότι λειτουργεί η Δημόσια Υγεία, έστω και χωρίς προσωπικό.

Οι ανάγκες των υπηρεσιών αυτών σε έμψυχο δυναμικό καλύπτονται μόνο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Είναι απαράδεκτο και ασύλληπτο να αποδυναμώνουν τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να στελεχώνουν προσωρινά άλλες μονάδες.  Απαιτούμε να σταματήσουν τις εμβαλωματικές «λύσεις» και τις ενέργειες που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, αναστατώνουν τη ζωή των υπαλλήλων και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει