Κυκλοφοριακό: Συνεχίζονται οι αρρυθμίες στην πλ. 18 Άγγλων

Νέο κυκλοφοριακό σοκ προκλήθηκε χθες στην πλατεία 18 Άγγλων, μετά την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών σε σχέση με τη στάθμευση και το πλαίσιο της κίνησης των οχημάτων.

Οι ρυθμίσεις έγιναν σε συνέχεια της προχθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Β. Λαμπρινού, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει μια κοινή συμφωνία όλων των εμπλεκομένων πλευρών, για την κυκλοφοριακή οργάνωση της περιοχής για το μεταβατικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να περιέλθει στην τελική δικαιοδοσία του Δήμου Ηρακλείου η χερσαία ζώνη και να μπορεί να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την τελική διαμόρφωση της πλατείας.

Όπως είναι γνωστό, η απόφαση που ψήφισε το Σώμα προβλέπει την κατάργηση του κυκλικού κόμβου και την αναδιαμόρφωση της κίνησης των οχημάτων και αναταξινόμηση των χωροθετήσεων με ένα τρόπο λειτουργικό που θα διευκολύνει όλους τους κλάδους αλλά και την κίνηση των επισκεπτών από την 25ης Αυγούστου προς το φρούριο Κούλε. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με την κατάργηση του κυκλικού κόμβου, προβλέπεται η οργάνωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά ρεύμα και η οριοθέτηση χώρου θέσεων στάθμευσης ταξί δίπλα στην ψαραγορά. Ακριβώς δίπλα προβλέπεται η  διαμόρφωση χώρου στάσης με στέγαστρο για τα λεωφορεία.

Στην απέναντι πλευρά, διευθετούνται οι ανάγκες στάθμευσης που υπάρχουν από επιχειρήσεις και τουριστικά λεωφορεία. Όμως μέχρι να μπορέσει να παρέμβει ο Δήμος στη χερσαία ζώνη αποφασίστηκε να γίνει μια προσωρινή χωροθέτηση των λειτουργιών ώστε να εκτονωθεί η πίεση που καθημερινά δέχεται η οποία προβλέπεται να κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα με την άφιξη όλο και μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.

Έτσι χθες το πρωί παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών έγινε η οριοθέτηση της πιάτσας των ταξί, των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και των μηχανών των μηχανών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η θέση για τα open bus, η θέση για το τρενάκι και η θέση για τους επαγγελματίες αλιείς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας για την περιφρούρηση της χωροθέτησης της πιάτσας των ταξί, θα τοποθετηθούν κολωνάκια, ειδική σήμανση και θα υπάρχει εντατικοποιημένη και καθημερινή περιφρούρηση από τη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία και τη Λιμενική Αστυνομία που θα διασφαλίζει την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι προοπτικά θα βελτιωθεί η κατάσταση στην περιζήτητη και πολύπαθη, όπως τη χαρακτηρίζει, πλατεία 18 Άγγλων. Η οριστική λύση, όπως σημειώνει, θα επέλθει όταν γίνει η προβλεπόμενη παρέμβαση του Δήμου στην περιοχή με την κατάργηση του κυκλικού κόμβου που έχει αποφασιστεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει