Χρηματοδότηση στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Με το ποσό των 62.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για μελέτες ύδρευσης και ακτομηχανικές διεργασίες. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατόπιν συνεργασίας με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση αφορά, αφενός μεν τη χορήγηση ποσού 37.200 ευρώ για μελέτες ύδρευσης, αποχέτευσης και οριοθέτησης του ρέματος  του οικισμού των τριών Εκκλησιών, αφετέρου δε τη διάθεση ποσού 24.800 ευρώ για την επιλογή κατάλληλης θέσης και χωροδιάταξης ενός αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή των ακτών των Τριών Εκκλησιών, με απώτερο σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα διάβρωσης των πλευρικών ακτών από τις κυματικές διαταραχές.

Με αφορμή τη διασφάλιση της χρηματοδότησης ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «χάρη στην παραγωγική συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει με τον καλό φίλο και Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, προχωρά η επίλυση του σημαντικού ζητήματος της ύδρευσης και αποχέτευσης του οικισμού των Τριών Εκκλησιών και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αποδεικνύει ότι η μέριμνα της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στις βιοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας, αλλά και στην καλύτερη δυνατή προστασία του φυσικού μας πλούτου και των ακτών μας, πάντα με επιστημονικά ορθή προσέγγιση. Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κουτουλάκη, τόσο για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, όσο και για τη συνεχή και έμπρακτη ανταπόκρισή του στις ανάγκες των Δήμων και των συμπολιτών μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει