Αλλά αυτοί είστε!

Έχει πλάκα που στη συνέντευξη στο Youtube o κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. «Δεν ήταν μικρά και λίγα αυτά που κάναμε» ανέφερε για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάναμε το σύμφωνο συμβίωσης, κάναμε την ταυτότητα φύλου, και μάλιστα τότε φάγαμε πολύ «ξύλο». Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης έλεγε για τον εξωγήινο στον Υμηττό» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να γίνει και έχουμε δεσμευτεί ότι θα φέρουμε τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Στο σημείο αυτό, στον κ. Τσίπρα τέθηκε το ερώτημα για τη στάση του κ. Κουτσούμπα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την αρνητική στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης απάντησε ότι «είμαστε και κατά του γάμου».

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν έχει να κάνει με την προσωπική σου επιλογή, έχει να κάνει με τη δυνατότητα από την πολιτεία σε κάποιον να επιλέξει να μην παντρευτεί, όπως εγώ, που επέλεξα να κάνω σύμφωνο συμβίωσης, αλλά είχα τη δυνατότητα να παντρευτώ με παπά και με κουμπάρο στην εκκλησία ή στο δημαρχείο.

Το θέμα είναι να έχουν τη δυνατότητα από την πολιτεία τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα ζευγάρια. Αυτό σημαίνει ίσα δικαιώματα, αυτό σημαίνει δικαιοσύνη. Ήταν λάθος απάντηση αυτή του κ. Κουτσούμπα» είπε ο κ. Τσίπρας και έκλεισε λέγοντας χιουμοριστικά «Αλλά αυτοί είστε…».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει