Ποινή 2,5 ετών για το αλυσοπρίονο

Δεν έπεισε το δικαστήριο για τις προθέσεις του ο Χανιώτης που συνελήφθη για το ενδοοικογενειακό επεισόδιο στην Νέα Χώρα Χανίων την Τετάρτη, καθώς τραυμάτισε τον αδερφό του με αλυσοπρίονο. Όπως αναφέρει το zarpanews.gr,  αδερφός ευτυχώς υπέστη ελαφρά μόνο τραύματα στο πρόσωπο, ενώ το δικαστήριο επέβαλε στον δράστη ποινή 36 μηνών (2,6 ετών κατά συγχώνευση) με αναστέλλουσα ισχύ αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους σύμφωνα με τους οποίους δεν πρέπει να πλησιάζει στα 100 μέτρα την οικογένεια του αδερφού του.

Τα δυο αδέρφια μετά το συμβάν αλληλομηνύθηκαν με αποτέλεσμα να δικαστούν ταυτόχρονα στο πλαίσιο του αυτοφώρου την Παρασκευή στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Χανίων, με την συνήγορο του τραυματία, Μαρία Νταντινάκη, να σημειώνει ότι ο δράστης θα έπρεπε να παραπεμφθεί για κακούργημα, αφού η επίθεση με αλυσοπρίονο συνιστά απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα δυο αδέρφια έχουν διαφορές περιουσιακής φύσεως που αφορούν το συγκεκριμένο ακίνητο, σε εξωτερικό χώρο του οποίου υπάρχουν τα επίμαχα δέντρα. Όπως υποστήριξε ο τραυματίας, «είδα κάτω την κόρη μου σε κρίση πανικού. Ακούω και τον θόρυβο και βλέπω ότι έκοβε τα δέντρα. Τα δέντρα ήταν σε ένα κομμάτι που το είχα αγοράσει εγώ. Τα δέντρα τα φρόντιζα, τα κλάδευα. Ήταν τέλεια. Το κάθε δέντρο θέλει το δικό του κλάδεμα.

Αυτό δεν ήταν κλάδεμα ήταν καταστροφή. Τα έκοβε. Του λέω τι κάνεις εκεί; Και τότε γύρισε και με χτύπησε με το αλυσοπρίονο. Βρισκόταν σε μια κατάσταση αμόκ. Κάλεσα την αστυνομία και όσο περίμενα την αστυνομία αυτός συνέχιζε το έργο του, πήγε πίσω και έκοψε και τη ροδιά, την κατέστρεψε».

Από τη μεριά του ο δράστης, υποστήριξε πως απλώς κλάδευε για να είναι τα δέντρα περιποιημένα επειδή το καλοκαίρι θα πάνε εκεί να παίξουν τα εγγόνια του. «Ο αδερφός μου προσπάθησε να με σκοτώσει. Είχα αποφασίσει να τα κλαδέψω. Την ώρα που κλάδευα, με τράβηξε πήγε να με σκοτώσει.

Εγώ αυτά τα δέντρα πρέπει να τα κλαδέψω, και μόλις τελειώσουμε από ΄δω θα ξαναπάω» ενώ ερωτηθείς από το Δικαστήριο πώς πήγε να τον σκοτώσει, απάντησε πως «ήρθε εκείνη την ώρα από πίσω μου και με τράβηξε» σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν έμπειρος και δεν προλάβαινε να κλείσει το αλυσοπρίονο, θα είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο τραυματίας αδερφός αθωώθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει