Κουτσούμπας: Έχουμε έτοιμη κυβέρνηση

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος και αναφέρει ότι «υπάρχει το κοινό έδαφος για τη συγκρότηση της επόμενης αστικής κυβέρνησης, είτε από τις πρώτες εκλογές, είτε μετά τις δεύτερες εκλογές», χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο συγκρότησης τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ σε κάθε περίπτωση «θα υλοποιηθεί μια σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική».

Ο γραμματέας αποκλείει οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια συγκυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι «ο λαός και η νεολαία δεν περιμένουν από εμάς να δώσουμε κομμουνιστική “βούλα” στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στο χρηματιστήριο ενέργειας, στην εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού και σε όλα αυτά που συνιστούν το κοινό πρόγραμμα των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα ξανακυβερνήσουν».

«Ο λαός και η νεολαία περιμένουν να είμαστε απέναντι σε αυτά, στη δική τους πλευρά, στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους, όπως κάνουμε πάντα και όπως έχουμε κερδίσει ό,τι κερδήθηκε μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει και τη μόνη ρεαλιστικά φιλολαϊκή πρόταση εξουσίας-διακυβέρνησης που έχουμε και καταθέτουμε από σήμερα ανοιχτά στον λαό.

Φυσικά και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας μόλις ο λαός το αποφασίσει και βγει στο προσκήνιο για τις εκ βάθρων αλλαγές – ανατροπές που έχει ανάγκη η κοινωνία, η οικονομία και το κράτος» συμπληρώνει. Ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το «κόμμα Κασιδιάρη» αναφέρει ότι «αν είχε ολοκληρωθεί και τελεσιδικήσει έγκαιρα η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τώρα δεν θα υπήρχε τέτοιο ζήτημα. Αυτό, όμως, δεν έγινε με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνει ότι «τέτοιες δυνάμεις δεν αντιμετωπίζονται με νομοθετικές ρυθμίσεις σαν αυτή που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ούτε σαν αυτή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κινούταν στην ίδια λογική. Κι αυτό γιατί συνδέονται με χίλια νήματα με το σύστημα και τους μηχανισμούς του, όπως είναι η δικαστική εξουσία, αλλά και με αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, το μεγάλο κεφάλαιο, τους καπιταλιστές».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει