ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ: Άφησε κενή θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τον… Κουράκη

Χωρίς τις μεγάλες εκπλήξεις που αναμένονταν και με κενά, ειδικά στο Ηράκλειο, ανακοινώθηκε χθες και το υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Και μπορεί στην Κουμουνδούρου να πανηγύριζαν για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου, όπως και για την «επιστροφή» Πολάκη στα Χανιά, ωστόσο στην πραγματικότητα επικρατούσε μεγάλος προβληματισμός αναφορικά με τις συνολικές εξελίξεις.  Επίσημα βέβαια ανακοινώθηκε ότι εσκεμμένα έμειναν κάποιες θέσεις κενές, μεταξύ των οποίων και στο Λασίθι, που αφορούν σε προσωπικές επιλογές του προέδρου και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όλοι όμως γνωρίζουν, πως ήδη από το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε κατανοήσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του σε όλη τη χώρα, γι’ αυτό και επιδίδονταν σε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συσκέψεις, προσδοκώντας με το 25 % των υποψήφιων να καλύψει όσα κενά δεν μπόρεσε να καλύψει το 75 %.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τους την ανάλυση της «Π» αναφορικά με το τοπικό ψηφοδέλτιο, διαπίστωσαν τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε σύγκριση με τα αντίπαλα ψηφοδέλτια κι αποφάσισαν να επαναφέρουν το θέμα Κουράκη, καθώς το πρόσωπο του προέδρου της ΠΕΔ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει αρκετά τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα βέβαια, στο τραπέζι είχαν πέσει κι άλλα ονόματα μεταξύ των οποίων και αυτό του Γιάννη Μανουρά.

Μετά από αρκετές σκέψεις και υπό την αίρεση ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να αναζητά στο πρόσωπο του Γιάννη Κουράκη, το επιπλέον «δυνατό χαρτί» στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε ομόφωνα, τοπικά η συμμετοχή του προέδρου της ΠΕΔ στο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Κουράκης
Σε εκκρεμότητα μένει η συμμετοχή Κουράκη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Παρ’ όλα αυτά ωστόσο, η ανακοίνωση του ονόματος δεν έγινε χθες στο πλαίσιο συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αφού είχε ξεχαστεί η … λεπτομέρεια της συνάντησης του Γιάννη Κουράκη με τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα που θα επιβεβαίωνε και τη συμμετοχή. Όπως όλα δείχνουν βέβαια, κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες κι εκτός κάποιου δραματικού απροόπτου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει με τον Γιάννη Κουράκη για να επικυρωθεί η συμμετοχή του στα τοπικά ψηφοδέλτια.

Στο μεταξύ, ακόμα και μετά την επικείμενη προσθήκη Κουράκη, στο τοπικό ψηφοδέλτιο μένει μία ακόμα θέση κενή, που σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, θέλοντας μέσω του συγκεκριμένου συμβολισμού να δείξει τη σημασία που έχει το Ηράκλειο τόσο για την παράταξη όσο και για τον ίδιο.

Μετά απ’ όλο το παρασκήνιο και τις ανατροπές της τελευταίας στιγμής, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε για το Ηράκλειο τα γνωστά εννέα ονόματα των υποψήφιων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές, τα οποία είναι τα εξής:

 1. Αρμουτάκης Γιώργος, πρώην δήμαρχος Φαιστού
 2. Βαρδάκης Σωκράτης, βουλευτής, υπάλληλος ΕΛΤΑ
 3. Ηγουμενίδης Νίκος, βουλευτής, γιατρός
 4. Καμπουράκη Χρυσάνθη
 5. Καρούτσου Φαίδρα, δικηγόρος
 6. Μακρή Κορνιλία, γιατρός
 7. Μαμουλάκης Χάρης, βουλευτής, πολιτικός μηχανικός
 8. Μαρή Μαρία, αρχαιολόγος
 9. Σμπώκος Βασίλης, αγροτοκτηνοτρόφος

Στα Χανιά αντίστοιχα κατέρχονται οι:

 1. Αρσενίδη Μάγκυ, διευθύντρια ΕΛΕΠΑΠ Χανίων
 2. Βαγιωνάκη Βάλια, πρώην βουλευτής, χημικός
 3. Μανιμανάκη Κατερίνα, Αντιπρόεδρος Ένωσης Γιατρών
 4. Πετράκης Γιώργος, γιατρός
 5. Πολάκης Παύλος, βουλευτής, γιατρός
 6. Σταθάκης Γιώργος, πρώην υπουργός, πανεπιστημιακός

Στο Ρέθυμνο κατέρχονται οι:

 1. Δουλουμπέκης Θοδωρής, πολιτικός μηχανικός
 2. Κιαγιά Βαρβάρα, εργαζόμενη νοσοκομείου
 3. Μανουσάκη Χρυσούλα, πολιτικός μηχανικός
 4. Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής, γιατρός

Στο Λασίθι, με ένα κενό στο ψηφοδέλτιο, ανακοινώθηκαν οι:

 1. Θραψανιώτης Μανώλης, βουλευτής, οδοντίατρος
 2. Καλαϊτζάκης Μανώλης, δικηγόρος
 3. Πετράκη Πελαγία, πρώην αντιπεριφερειάρχης.

Και με Αντώναρο

Στη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να τονίσει στα στελέχη του πως, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μοναδικό φορέα αλήθειας στη χώρα, τον καθιστά ικανό να κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα τις κερδίσει.

«Έχουμε την αλήθεια, το δίκιο, την αποφασιστικότητα, το πρόγραμμα, τους ανθρώπους για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Και θα τη κερδίσουμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του και οι λύσεις του, μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της.

«Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι, όχι μόνο μια κρίσιμη αναμέτρηση και μια ευκαιρία.  Ευκαιρία για την κοινωνία και την πατρίδα. Για τη δημοκρατία και την πρόοδο. Είναι μια ευκαιρία για το λαό μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

«Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Να επιτρέψουμε, δηλαδή, στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να την ακυρώσει με τη διχαστική ρητορεία, που δεν έχει άλλο σκοπό, παρά να κρύβει τα προβλήματα, να κρύβει τους υπεύθυνους για τη δημιουργία των προβλημάτων, να κρύβει τις λύσεις».

Παράλληλα με τις δηλώσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης, εκτός από τα ονόματα των Αντώναρου και Πολάκη και το όνομα του Γιάννη Ραγκούση, που κατέρχεται υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, παρά τα πυρά που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για τη βίλα στην Πάρο.

Στα ψηφοδέλτια και ειδικότερα στο νότιο τομέα των Αθηνών περιλαμβάνεται το όνομα του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου, καθώς και το όνομα του ράπερ Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου.

Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, επανέρχεται και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που προέρχεται από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει