Το στρατόπεδο Πλευράκη

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη  Κεγκέρογλου, για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Πλευράκη -Ζωγραφάκη στο Καστέλλι Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι παλαιότερα ο δήμος είχε υποβάλει αίτημα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενέκρινε την παραχώρηση 4,7 στρεμμάτων,  τα οποία όμως δεν αποτελούσαν ενιαία έκταση και  έναντι τιμήματος. Ωστόσο, επειδή η έκταση του πρώην στρατοπέδου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς σκοπούς, ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας:

-να ανταποκριθεί στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να παραχωρήσει το πρώην Στρατόπεδο Πλευράκη-Ζωγραφάκη για την αξιοποίηση του από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

-να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τα ζητήματα του Νομού και σημείωσε ότι προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση που είχε ζητηθεί το 2018, χρειαζόταν η τροποποίηση των όρων δόμησης και χρήσεων γης στην εν λόγω περιοχή, ενώ η προγραμματισμένη αυτοψία από τους αρμόδιους του υπουργείου και του Δήμου, ουδέποτε έλαβε χώρα.

Ο υφυπουργός παρ’ όλα αυτά, κατανόησε την αναγκαιότητα αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και γενικότερα αναπτυξιακούς σκοπούς και δεσμεύτηκε τόσο για την επικαιροποίηση των επιχειρησιακών αναγκών του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και για την παραχώρησή του, υπό την προϋπόθεση κατάθεσης από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας σοβαρής μελέτης-πρότασης με βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες, βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει