Η τουρκική φιλία είναι για μας μια ευκαιρία!

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

-Πιστεύουμε τώρα ότι οι καλές σχέσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά με τους Τούρκους θα κρατήσουνε εσαεί; Όχι βέβαια. Γι’ αυτό τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να διευθετήσομε τις εκκρεμότητες μας. Δηλαδή να οριοθετήσουμε τα σύνορα, την ΑΟΖ στα 12 μίλια, τις έρευνες για τα κοιτάσματα στις… γκρίζες ζώνες γι’ αυτούς κλπ. Πιστεύετε ότι αν δεν τα βρούμε τώρα που οι σχέσεις είναι φιλικές, θα τα βρούμε όταν θα γίνουν εχθρικές;

Η Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό έπαψε ν’ απειλεί τη χώρα μας, γιατί όμως;

Δεν είναι μόνο ότι στείλαμε συνεργεία διάσωσης, αυτό είναι το λιγότερο. Το σπουδαιότερο

είναι ότι έχασε την υπεροχή της έναντι της Ελλάδος. Για να αποκαταστήσει τις πληγές που άφησε ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει ποτέ άλλοτε, χρειάζονται πάρα πολλά δισεκατομμύρια για την ανέγερση των κτηρίων και την αποζημίωση των χιλιάδων πληγέντων, στις τεράστιες υποδομές κ.λπ. Αλλά και από πριν η οικονομία της ήτανε στα τάρταρα.

Ο ψυλός  πληθωρισμός, η μεγάλη υποτίμηση τις λίρας κ.λπ. Ο κόσμος υπέφερε από την φτώχεια.

Ποια είναι η προτεραιότητα τους τώρα, τα ραφάλ, τα F-16 και άλλα πολλά ή να προσπαθήσουνε να βγούνε και να σωθούνε από το κακό που τους βρήκε κι αυτούς τους καημένους;

Που όποιος δεν τον λυπάται δεν είναι άνθρωπος!

Τώρα λοιπόν δεν είναι σε θέση όχι μόνο για πόλεμο, αλλά ούτε για θερμό επεισόδιο, ούτε βέβαια για απειλές και για μαγκιές!

Τουλάχιστον 1-2 χρόνια θα πρέπει να υπολογίζομε ότι  θα κρατήσουνε αυτές οι καλές σχέσεις λογικά.

Πιστεύω ότι μέσα σ’αυτό το φιλικό κλίμα είναι ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε, ίσως βρούμε κάποια λύση στα θέματα που μας χωρίζουνε. Τέτοια ευκαιρία δεν είναι εύκολο να ξαναβρεθεί.

Τι πρέπει δηλαδή να γίνει; Πρέπει ν’ αφήσομε στην άκρη τους εγωισμούς και τους πατριωτισμούς και να πρυτανεύσει η λογική. Να καθίσομε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, λέω στα τραπέζια γιατί θα είναι πολλά, και να τελειώνουμε μια και καλή, για να μην τα βρούνε μπροστά τους τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και Κύριος οίδε μέχρι πότε… Να μην τους αφήσομε τέτοια βαριά κληρονομιά!

Τώρα που είμαστε φίλοι, οι φίλοι κάνουνε τους καλούς… λογαριασμούς!

Η χώρα μας έχει ανάγκη από πολλά έργα, πολλές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για να πάει μπροστά.

Υγεία, παιδεία, επενδύσεις για ανάπτυξη, για μια καλύτερη ζωή των πολιτών της και όχι να τα στερούμε για άσκοπους εξοπλισμούς οι οποίοι θα συντηρούν το κατεστημένο και επιπλέον το φόβο και τον τρόμο του πολέμου! Ενωθείτε και βιαστείτε και μετά πάλι… Κοιμηθείτε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει