ΠΑΣΟΚ: Ξεκάθαρος ο Ανδρουλάκης για την επόμενη μέρα

Υψηλά διψήφια ποσοστά για το κόμμα του, αλλά και αξιολόγηση για τον ίδιο, εφόσον δεν καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του, βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.  Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εθνικές εκλογές, το διακύβευμα τους, αλλά και την επόμενη ημέρα για τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο.

Σε σχέση με μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας, ο ίδιος έκανε σαφές ότι αυτή δεν μπορεί να προκύψει εφόσον δεν δημιουργηθούν οι απαραίτητες πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις, ενώ διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι εκείνος που θα υποδείξει τον αυριανό πρωθυπουργό της χώρας.

Περιγράφοντας τον στόχο της παράταξης και του ιδίου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματός μας».

Ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά το ζήτημα του πρωθυπουργού «x» o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε πως «δεν είπα ποτέ ότι θα πω ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Ποτέ!». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι πρώτος στόχος είναι να επιτευχθεί το ισχυρό διψήφιο ποσοστό, «πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε την τελευταία φορά και, φυσικά, πολύ κοντύτερα στους αντιπάλους μας. Δεύτερον, προγραμματικές συγκλίσεις, γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι θα αλλάξουμε πολιτική μόνο στα πρόσωπα».

Όπως ανέφερε, η πολιτική αλλάζει πρώτον με διαφορετικές αντιλήψεις ως προς τη χάραξη των πολιτικών, δεύτερον με προγραμματικές και πολιτικές συγκλήσεις και τρίτον με τα πρόσωπα. Όπως δήλωσε μάλιστα, το να προτείνει ο ίδιος πρωθυπουργό θα ήταν αλαζονικό και αμετροεπές.

«Το πρόσωπο του πρωθυπουργού και των κορυφαίων υπουργείων θα είναι κοινής αποδοχής» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά.

Αναφορές έκανε ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την πιθανότητα πολιτικής αστάθειας την επόμενη ημέρα, την οποία θέτει ως δίλημμα η Νέα Δημοκρατία κατά κανόνα.

««Ποιος θα φταίει αν πάμε σε αστάθεια;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζοντας:

«Θα φταίει αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα την καρέκλα του ή αυτός που βάζει πάνω απ’ όλα τα προβλήματα του ελληνικού λαού; Ενδιαφέρομαι για το μέλλον της πατρίδας μας και όχι για το μέλλον δύο πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι έχουν κυβερνήσει και δεν ξεκινούν από το μηδέν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει