Νοσοκομειακοί γιατροί: Ο λαός του Ρεθύμνου αξίζει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας

Στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου αλλά και στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που αξίζουν οι κάτοικοι του νομού, αναφέρθηκε για πολλοστή φορά η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Το αποδυναμωμένο και εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό μετά βίας καλύπτει τις εφημεριακές ανάγκες, χώρια την αυτόνομη πρωινή λειτουργία κάθε κλινικής. Αναλαμβάνουμε αυξημένα καθήκοντα που δεν αναλογούν σε έναν ειδικευόμενο ή αγροτικό, που όμως με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε να συμβάλλουμε.

Για άλλη μια φορά, όμως, καταγγέλλουμε και τις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων που δουλεύουμε. Κτήρια που έχουν κριθεί ακατάλληλα λόγω σοβαρών ζημιών από σεισμούς, επιβάρυνση των ασθενών για τα αναλώσιμα σε ιατρεία που φιλοξενούνται σε κτήρια πολιτιστικών συλλόγων, ελάχιστος εξοπλισμός για τέτοια ιατρεία (υπάρχει παράδειγμα με ένα εξεταστικό κρεβάτι και μια φιάλη οξυγόνου αλλά χωρίς μάσκες οξυγόνου!).

Παράλληλα, υπάρχουν υποδομές και εξοπλισμός που μένουν αναξιοποίητα, γιατί το προσωπικό που υπάρχει δεν αρκεί για να λειτουργήσουν συχνά ούτε σε πρωινή βάρδια (μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια).

Αντίστοιχα, σε κομβικές κλινικές του Νοσοκομείου που εδώ και μήνες υπολειτουργούν, όπως η Παθολογική και η Πνευμονολογική. Παρά τα μεγάλα συλλαλητήρια που συλλογικά οι πολίτες απαίτησαν στελέχωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου, δεν υπάρχει ακόμα καμία ενημέρωση για το μέλλον.

Οι ανάγκες καλύπτονται με μετακινήσεις συναδέλφων από το Ηράκλειο, με εξαντλητική υπερεφημέρευση και προγράμματα της τελευταίας στιγμής. Για πόσο όμως; Στην ίδια μοίρα, με μεγάλη επιβάρυνση βρίσκονται και άλλες κλινικές όπως το ΤΕΠ και η Χειρουργική.

Και όλα αυτά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου από την οποία οι μεγάλοι όμιλοι θα βάλουν πακτωλούς στις τσέπες τους, αλλά τα σπασμένα θα τα φορτωθούν οι εργαζόμενοι, αναλογικά και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Για όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και τις έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν και φιλοδοξούν να επαναλάβουν τον «θρίαμβο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει