ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Τον αποδοκιμάζουν τ’αδέλφια του

Άγρια κόντρα… Κανελλόπουλων εναντίον Κανελλόπουλου, προέκυψε με αφορμή την ίδρυση του νέου κόμματος «Εάν», πίσω από το οποίο φέρεται να κρύβεται ο Ηλίας Κασιδιάρης.  Η απόφαση του επίτιμου αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου να ηγηθεί το πολιτικού σχηματισμού που έχει ως σύνθημά του «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα» φαίνεται πως έχει προκαλέσει οργή στους τρεις αδερφούς του, οι οποίοι είναι στο σύνολο τους έγκριτοι νομικοί.

Τα τρία αδέρφια μάλιστα κοινοποιούν κοινή επιστολή τους στην οποία δηλώνουν μεταξύ άλλων πως έχουν διαχρονικά δημοκρατικές πεποιθήσεις, προσπαθώντας συνεχώς να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με τρόπο θετικό.

Και οι τρεις νομικοί διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τον αδερφό τους ο οποίος προχώρησε στην ίδρυση του πολιτικού φορέα «Εάν…» και «αντικατέστησε» θεωρητικά τον έγκλειστο στον Κορυδαλλό, μετά την καταδίκη του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην ουσία «εξελέγη» νέος πρόεδρος ενός κόμματος που φέρει την υπογραφή Κασιδιάρη, με τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο μάλιστα να αναφέρει ότι θα αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Ανώτατο Δικαστήριο,  στην ανακήρυξη των υποψηφίων, μιας και ο Ηλίας Κασιδιάρης πρόκειται να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί βέβαια, αναφορικά με την κάθοδο Κασιδιάρη, τίθεται άμεσο ζήτημα ακύρωσης της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές. Αν ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι υποψήφιος, το δικαστήριο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του κόμματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αδιάσειστα στοιχειά, στα οποία θα αποτυπώνεται αφενός η σύνδεση με την εγκληματική οργάνωση και αφετέρου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι, με την πρόσφατη τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές κομμάτων σε ηγετικές θέσεις των οποίων υπάρχουν καταδικασμένοι για διακεκριμένα εγκλήματα κατά της πολιτείας – δηλαδή η περίπτωση Κασιδιάρη – ο κ. Κανελλόπουλος θα επιχειρήσει να αποδείξει στον Άρειο Πάγο ότι το πέρασμά του στην προεδρία του κόμματος και η αλλαγή της διοικούσας  επιτροπής του δεν είναι τρικ προκειμένου να «κρυφτεί» ο πραγματικός ηγέτης, που δεν είναι άλλος από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως είναι γνωστό, στην σχετική τροπολογία υπάρχει και η πρόβλεψη απαγόρευσης τέτοιων κομμάτων σε περίπτωση «εικονικής ηγεσίας».

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση των αδερφών Κανελλόπουλων αναφέρονται τα εξής:  Προς ενημέρωση όλων, σε σχέση με την επιλογή του αδερφού μας, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικού σχολιασμού, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κατωτέρω :

Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του. Όταν οι επιλογές του αυτές δημοσιοποιήθηκαν, αποτελώντας αντικείμενο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, εκφράσαμε εκ νέου, με κάθε δυνατό τρόπο, την πλήρη αντίθεσή μας.

Με δεδομένη όμως την έκταση που έχουν ήδη λάβει τα σχετικά δημοσιεύματα, και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, είτε εκ πλάνης είτε συνειδητά, ότι ταυτιζόμαστε με επιλογές που είναι αντίθετες προς τα δημοκρατικά μας πιστεύω, οφείλουμε και δια της παρούσης μας, να εκκαθαρίσουμε τη θέση μας δημοσίως προς τούτο, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχουμε καμία σχέση με επιλογές που συναντούν τη ρητή μας διαφωνία.

Η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς.

Αθήνα, 5 Απριλίου 2023

ΟΙ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ

  1. Δημήτριος Κανελλόπουλος, επίτιμος Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  2. Θεόδωρος Κανελλόπουλος, εν ενεργεία Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  3. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει