Βρήκε τον εισαγγελέα εύκαιρο

Να που ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης βρήκε τη λύση για τις εκλογές τοποθετώντας ως μπροστινό τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει να ηγηθεί του ακροδεξιού μορφώματος που ίδρυσε ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος παραδέχθηκε σε συνέντευξή του (Open) ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» και η συμφωνία με την πλευρά Κασιδιάρη επετεύχθη «αφού ακολούθησε ο σχετικός νόμος που απαγορεύει την κάθοδο στις εκλογές». Θα προηγηθούν καταστατικές διαδικασίες και, όπως είπε, «αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, θα καταθέσω το καταστατικό στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και, εφόσον εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, θα είμαι πρόεδρος».

Επίσης, επιβεβαίωσε πως ο καταδικασμένος ως μέλος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης θα παραιτηθεί από όλες τις θέσεις που έχει στο κόμμα και θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας.

Ο κ. Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα ΕΑΝ, με διακηρυγμένο στόχο να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος». Οι επαφές των δύο πλευρών ξεκίνησαν από μέλη των δύο οργανώσεων κάνοντας συζητήσεις για κοινή κάθοδο στις εκλογές, όμως ο νόμος της κυβέρνησης άλλαξε τα σχέδιά τους και επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Η αντίδραση της κυβέρνησης για τον Κασιδιάρη

…Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο παράθυρο που προσπαθεί να ανοίξει ο Ηλίας Κασιδιάρης για να συμμετέχει το κόμμα του στις εκλογές ήταν ότι «η Βουλή των Ελλήνων έχει ψηφίσει νόμο βάσει του οποίου η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα, οφείλει, μπορεί να μην επιτρέψει σε εγκληματικές οργανώσεις με τον οποιονδήποτε μανδύα να διεκδικήσουν την παρουσία τους στις εθνικές εκλογές».

Η εκτίμηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι «το νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές» και μπορεί να διαπιστωθεί από τον Άρειο Πάγο ότι «ο Κασιδιάρης βρήκε κάποιον να βάλει μπροστινό, έναν αχυράνθρωπο ολκής» όπως σημείωνε στο iefimerida.gr αρμόδιο στέλεχος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να απαιτείται νέα νομοθετική παρέμβαση ώστε να μην επιτρέπεται κανένα «τρικ» με το οποίο θα παρακάμπτει τον νόμο το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, πηγή με γνώση των συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι «εξαντλήθηκαν τα συνταγματικά όρια και οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν παραβίαση του Συντάγματος».

Το βάρος θα πέσει στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο στις 5 Μαΐου θα κρίνει αν μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές το κόμμα «Έλληνες» μετά τη «μεταβίβαση» της προεδρίας στον Αναστάσιο Κανελλόπουλο και την αλλαγή καταστατικού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει