ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Άρχισε η αποκομιδή, εντείνονται οι πιέσεις

Νέα απεργία τη Μ. Δευτέρα και πάλι σωροί απορριμμάτων

Άρχισε από χθες το βράδυ η αποκομιδή χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει το Ηράκλειο, καθώς έληξε η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση εκατοντάδων συμβασιούχων που απειλούνται να μείνουν άνεργοι και την ίδια στιγμή οι Δήμοι να ακρωτηριαστούν λειτουργικά σε ό,τι αφορά το εργατικό δυναμικό τους από την οδυνηρή απώλεια 1.200 εργαζομένων σε επίπεδο νομού.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει ήδη ανακοινώσει την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Μ. Δευτέρα; ενώ την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει πολιτικές ζυμώσεις και ασκούνται πιέσεις για να βρεθεί λύση στο μείζον αυτό θέμα.

Η διήμερη απεργία είχε σαν αποτέλεσμα το Ηράκλειο όπως και ολόκληρος ο νομός κυριολεκτικά να πνιγεί στα σκουπίδια, γεγονός που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πόσο αναγκαία είναι η παρουσία των συμβασιούχων, χωρίς τους οποίους νευραλγικές υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας θα καταρρεύσουν.

Χθες με ανακοίνωσή της η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης) για πρώτη φορά με επίσημη ανακοίνωση τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της COVID-19.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΠΕΔ, αναγνωρίζει ότι οι διαδοχικές παρατάσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι πάντως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παραβιάζει τις διατάξεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ και του άρθρου 8 παρ. 3 ν. 2112/1920.

Παράλληλα ζητεί από την ΚΕΔΕ την παρέμβασή της προς την κυβέρνηση προκειμένου υλοποιηθεί η πρόσληψη των συμβασιούχων με επιπλέον μοριοδότηση και διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να μην περιέλθουν οι Δήμοι σε αδιέξοδο.

Άρχισε η αποκομιδή, εντείνονται οι πιέσειςΆμεση πολιτική λύση για τους συμβασιούχους της αυτοδιοίκησης ζητά  ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τις πρώτες αποφάσεις των δικαστηρίων να απορρίπτουν το αίτημα των συμβασιούχων εργαζομένων των Δήμων του νομού Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης οδηγώντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ζητούν άμεσα πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ.

Οι βουλευτές σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωφεύει εδώ και χρόνια στα δίκαια αιτήματά τους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Αν δεν αλλάξει στάση, το αμέσως επόμενο διάστημα οι πολίτες ανά την Ελλάδα θα ζήσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και η Αυτοδιοίκηση, Τοπική και Περιφερειακή, θα βιώσει την κατάρρευση. Παραμένουμε στο πλευρό των συμβασιούχων, στηρίζουμε τον κόσμιο και τον δίκαιο αγώνα τους και παλεύουμε εντός και εκτός Βουλής για τη δικαίωσή τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει