Στο ΠΑΣΟΚ ο Κοντονής

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Ζάκυνθο, με τη Χαριλάου Τρικούπη να προσθέτει στα ψηφοδέλτιά της μία σημαντική «μεταγραφή».

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν επαφές του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, οι οποίες κατέληξαν στην υποψηφιότητα του κ. Κοντονή στα «πράσινα» ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Κοντονής είχε αποχωρήσει το 2020 από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι «το κόμμα, ο τρόπος που οργανώνεται από εδώ και πέρα και οι πολιτικές που εκπονούνται, είναι μια εσωκομματική πάλη που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού και της κοινωνίας», ενώ είχε διαφωνήσει δημόσια με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Τους λόγους συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ανέλυσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΕΡΜΗΣ” της Ζακύνθου ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής, λέγοντας ότι η κίνησή του δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν πήγε από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά το αντίθετο.

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είπε πως η εκτίμησή του για τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε εκφραστεί πριν από την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος και είχε αρθρογραφήσει σχετικά στον αθηναϊκό Τύπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει