Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη για τον «Κολωνό της Κρήτης»

”Να ανοίξουν τα στόματα” προτρέπουν οι δικηγόροι της οικογένειας του ανήλικου 

Λίγα 24ωρα μετά την προφυλάκιση του 66χρονου λυράρη, δόθηκαν στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη η φωτογραφία και τα στοιχεία του. Ήταν κάτι που είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ώρες, ήταν κάτι που ζητούσε διακαώς από την αρχή η οικογένεια του ανήλικου αγοριού, το οποίο φέρεται να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά, ενώ παράλληλα το «πλάσαρε» σε άλλους άνδρες.

Οι γονείς του ανήλικου ζητούσαν να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν τα στόματα. Το ίδιο το αγόρι έχει εκφράσει την εκτίμηση ότι ο 66χρονος έχει «πειράξει» και άλλα παιδιά.

Οι δικηγόροι της οικογένειας, Έφη Σωμαρά και Γιώργος Κοκοσάλης, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση την εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την ανέμεναν. «Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους εξακολουθούν να κρατούν το στόμα τους κλειστό σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα σε βάρος ανήλικων θυμάτων. Η Πολιτεία αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό τους».

Πρόκειται λοιπόν για τον 66χρονο Αναστάσιο Ρεράκη σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του  και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση,

πορνογραφία ανήλικων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση ,μαστροπεία  τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση,

παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της  γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ’ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από την χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές  και  της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό  κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τυχόν αποκαλυφθούν  μέσω  αυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 04-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ο 66χρονος στην απολογία του αρνήθηκε με σθένος τις κατηγορίες, επιμένοντας στον ισχυρισμό περί πλεκτάνης. Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο για την ταυτοποίηση των δύο ανδρών που φέρονται να κακοποίησαν σεξουαλικά το παιδί, το οποίο έχει δώσει αρκετές πληροφορίες γι’ αυτούς, όσο και των διαδικτυακών χρηστών στις εφαρμογές που αποστέλλονταν το «ευαίσθητο» υλικό του αγοριού καθ΄ υπόδειξη του βασικού κατηγορουμένου και πάντα υπό καθεστώς απειλών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει