ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: «Κυνισμός» για Αρκαλοχώρι και «εξάμβλωμα» στο Καστέλλι

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε κλιμάκιο του ΜέΡΑ 25 χθες, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον γραμματέα συναντήθηκε με τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος «Η Ελπίδα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «η κατάσταση που μας παρουσίασαν ήταν ο ορισμός του κυνισμού και της απανθρωπιάς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία υποσχέθηκε άμεση στήριξη στους σεισμόπληκτους, τους έχει αφήσει στη μοίρα τους και στο έλεος των αρπακτικών ταμείων».

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη στην ανακοίνωσή τους, ζητούν «να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μηχανικών για να αποκατασταθούν επιτέλους οι ζημιές του σεισμού και να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Είναι υποχρέωση μας να μην ξεχαστεί το Αρκαλοχώρι και να στηριχτούν ουσιαστικά οι κάτοικοι του.

«Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ήμουν στο Αρκαλοχώρι» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να προσθέσει: «Δυστυχώς είναι ακριβώς το ίδιο και χειρότερο. Έχουν φύγει άνθρωποι.  Με αποτροπιασμό έμαθα τα νέα για 22 κατασχέσεις, ακόμα και σπιτιών, ακινήτων σεισμόπληκτων.

Από την επίσκεψη Βαρουφάκη στο Αρκαλοχώρι
Από την επίσκεψη Βαρουφάκη στο Αρκαλοχώρι

Αν είναι δυνατόν, αυτό είναι το άκρον άωτον της κακίας των αρπακτικών, που παίρνουν σπίτια ακόμα και σεισμόπληκτων».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με συμβούλους και πολίτες που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία του αεροδρομίου Καστελλίου.

«Τα νέα αεροδρόμια είναι χρήσιμα όταν μειώνουν τον χρόνο μεταφοράς, αυτό εδώ το εξάμβλωμα του Καστελλίου θα προσθέσει τουλάχιστον ένα τέταρτο στο χρόνο από την Αθήνα εδώ, γιατί το αεροπλάνο πρέπει να μπει μέσα από τον Λυβικό πέλαγος» ανέφερε για να προσθέσει:

«Θα είναι μικρότερο, ό,τι και να λένε, τουλάχιστον όσον αφορά στη χωρητικότητά του γιατί έχει έναν διάδρομο αντίθετα με το υπάρχον αεροδρόμιο «Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, που έχει δύο. Προσθέτει 40 χιλιόμετρα να πας και άλλα 40 να έρθεις, μεταξύ Ηρακλείου και αεροδρομίου.

Καταστρέφει μια πανέμορφη πεδιάδα, 250 χιλιάδες ελιές. Είναι ένα έργο καταστροφής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει