Κατάσχεση

Κατασχετήριο φαίνεται πως κοινοποιήθηκε στην υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή για να αποπληρώσει την αποζημίωση που οφείλει μετά από καταδικαστική απόφαση στην πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μένη Μαλιώρη, λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος της.

Tο ποσό ήταν συνολικού ύψους 9.000 ευρώ με τους νόμιμους τόκους από την ημερομηνία επίδοσης της αγωγής. Η απόφαση εκδόθηκε το 2015, ωστόσο η κα. Μακρή άρχισε να πληρώνει μερικώς το 2020.

Κατά τις ίδιες πηγές, η καταδίκη της υφυπουργού αφορά την επίθεση που είχε εξαπολύσει το 2013 εναντίον της τότε προέδρου του ΟΚΑΝΑ καθηγήτριας Ψυχιατρικής Μένης Μαλιώρη, με αφορμή τη χρήση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου για τους τοξικοεξαρτημένους, το οποίο η κα. Μακρή ως αρμόδια τότε υφυπουργός Υγείας επεδίωκε να αλλάξει.

Με δημόσιες δηλώσεις είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η κ. Μαλιώρη υποστήριζε τη χρήση ενός φαρμάκου που ήταν επικίνδυνο. Η συνέχεια της όλης διαμάχης έφτασε στη Δικαιοσύνη, όπου το μεν Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε την κ. Μακρή, τα δε ποινικά Δικαστικά Συμβούλια απάλλαξαν πλήρως την κ. Μαλιώρη από τις καταγγελίες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει