Ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός και Αθλητισμός»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός και Αθλητισμός – Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», για τη συμπόρευση της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου (5μμ) στο ξενοδοχείο Atlantis, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Συνδιοργανωτές είναι η Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Πρόσκοποι Ηρακλείου), της Εταιρείας Alzheimer Ηρακλείου Κρήτης «Αλληλεγγύη», του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία, «Ηλιαχτίδα» και του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου αλλά και με την ενεργό συμμετοχή 21 κοινωνικών δομών του νομού και της Κρήτης.

Μεταξύ των εισηγητών της ημερίδας που θα γίνει φυσικά παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη, είναι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Κώστας Δέρβος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, η διευθύντρια προσέλευσης εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Ελένη Λαμπαδαρίου και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, Γιώργος Λεβεντάκης.

«Ο αθλητισμός πρεσβεύει πανανθρώπινες αξίες (ισότητα, δικαιοσύνη, σεβασμό, συμπερίληψη) και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως όχημα ευαισθητοποίησης, πολιτισμού και παιδείας, με πράξεις ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης, τον κοινό αξιακό κώδικα του αθλητισμού με την κοινωνία» επισημαίνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και τονίζει:

«Συνεργαζόμαστε και συμβάλλουμε με κοινές πρωτοβουλίες, αγκαλιάζοντας με όλες τις δυνάμεις μας τις δράσεις κοινωνικών δομών, των ενεργών πολιτών και των εθελοντικών οργανώσεων.

Και θα συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και γνώμονα τη στήριξη στο συνάνθρωπο και την άδολη προσφορά, διότι ο αθλητισμός βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία της κοινωνίας».

Οι 3 θεματικές ενότητες είναι:

  • Oι ποικίλες διαστάσεις του εθελοντισμού και ο ρόλος της Πολιτείας στην ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος.
  • Ο Εθελοντισμός μέσα από παραδείγματα – Οι κοινωνικές δομές στο Ηράκλειο
  • Η συμβολή του εθελοντισμού στην επιτυχία μιας αθλητικής διοργάνωσης.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει