Εκτός φυλακής για τους πυροβολισμούς με αφορμή κτηνοτροφικές διαφορές στο Αντισκάρι

Πέντε μήνες αφ’ ότου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το ένοπλο επεισόδιο στην περιοχή των Απεζανών με αφορμή κτηνοτροφικές διαφορές, ο 30χρονος από το Αντισκάρι αποφυλακίζεται υπό όρους. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται να έχει την οποιαδήποτε επαφή με την αντίδικη πλευρά.

Στο επεισόδιο εκείνο είχαν εμπλακεί ο 30χρονος με τον 32χρονο αδερφό του, από τη μία μεριά, και από την άλλη ένας 45χρονος με τον 20χρονο γιο του.

Ο τελευταίος είχε τραυματιστεί στο δεξί χέρι, ωστόσο στάθηκε πολύ τυχερός αφού με βάση τη δικογραφία ο 30χρονος  πυροβόλησε  αλλεπάλληλες φορές και σε ευθεία γραμμή, στοχεύοντας τον 20χρονο, ο οποίος έτρεχε να σωθεί.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (εναντίον  γιου και πατέρα), ενώ και στον 32χρονο αδερφό του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην απόπειρα. Ακόμα είχαν ασκηθεί  διώξεις για τις κατηγορίες της απειλής κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και φυσικά της παράνομης οπλοφορίας.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί  στο δρόμο που οδηγεί σε Αντισκάρι, Άγιο Κύριλλο και Ιερά Μονή Απεζανών του δήμου Φαιστού.

Τα βοσκοτόπια των δύο οικογενειών ήταν δίπλα-δίπλα. Στην ουσία τα χωρίζει ένα πλέγμα.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών περιγράφονταν ως καλές σε γενικές γραμμές. Ωστόσο τον τελευταίο μήνα πριν το επεισόδιο υπήρχαν προστριβές εξαιτίας της εισόδου ζώων των δύο αδερφών στον βοσκότοπο πατέρα-γιου.

Και αυτό είχε πυροδοτήσει ένταση που τελικά ξέφυγε από τον έλεγχο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει