Εκδήλωση: Υπό το φως των λέιζερ τα μυστικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

«Φωτίζοντας τα μυστικά  της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με ακτινοβολία λέιζερ» είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει η Δρ. Παρασκευή Πουλή, από το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σήμερα στις 7 το απόγευμα στο H2BHUB, Κορωναίου 14. Πρόκειται για την όγδοη ομιλία που διοργανώνει το ΙΤΕ, στο πλαίσιο του 2ου κύκλου Ανοιχτών Ομιλιών.

Οι διοργανωτές αναφέρουν «Πώς τα λέιζερ και το φως μας βοηθούν να ανακαλύψουμε κρυμμένα μυστικά των αρχαίων προγόνων μας και να βοηθήσουμε τους αρχαιολόγους, ιστορικούς και συντηρητές στο έργο τους;

Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο θα γνωρίσουμε υλικά και τεχνοτροπίες των αρχαίων Μινωϊτών, θα φωτίσουμε και θα αναδείξουμε ξεθωριασμένες και κατεστραμμένες αναπαραστάσεις μινωικών ανακτόρων, ενώ θα αναζητήσουμε καλλιτεχνικές φάσεις του Ελ Γκρέκο.

Τέλος θα ανακαλύψουμε την αυθεντική εικόνα αντικειμένων, μνημείων και πινάκων κρυμμένη πίσω από ανεπιθύμητες επικαθήσεις και θα συζητήσουμε πώς θα βοηθήσουμε τους συντηρητές να τα προστατεύσουν από την φθορά του χρόνου και την κλιματική αλλαγή.

Στο ταξίδι αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ως όχημα τα λέιζερ και το φως τα οποία μας επιτρέπουν να ελισσόμαστε με ασφάλεια και ακρίβεια από το εργαστήριο στο πεδίο και να προσφέρουμε, χωρίς δειγματοληψία, γρήγορα και εύκολα πολύτιμη πληροφορία στους μελετητές και τους συντηρητές».

Για την εγγραφή: https://www.eventbrite.co.uk/e/600160364807.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει