ΟΑΚ: Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο για το Πάσχα στην Ύστερη Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο, με τον τίτλο «Easter in Late Antiquity and the Middle Ages» (Πάσχα στην Ύστερη Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα), το οποίο διεξήχθη την 1η Απριλίου 2023.

Το Συνέδριο οργανώθηκε από την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), το Περιοδικό After Constantine και το διεθνές ιστορικό δίκτυο μεσαιωνικής ιστορίας Medievalists.net.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου Χαιρετισμό απηύθυναν η Ζωή Τσιάμη, συντονίστρια του Περιοδικού, ο Peter Konieczny, ιδρυτής και υπεύθυνος των Medievalists.net και ο δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές  του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας ότι η περίοδος του Πρώιμου Χριστιανισμού -και την  Ύστερη Αρχαιότητα, ευρύτερα- έχει εμπλουτιστεί με σημαντικές μελέτες τα τελευταία χρόνια, πράγμα πολύ καλό στο μέτρο που η συγκεκριμένη περίοδος συνιστά μια καθοριστική τομή στην ιστορία, η οποία επηρεάζει ακόμη και τα πράγματα της σημερινής εποχής -πολλές φορές, μάλιστα, με εξαιρετικά δραστικό τρόπο, ώστε να προσεγγίσουμε τον Χριστιανισμό που διαμόρφωσε επί 2000 και πλέον χρόνια την ανθρώπινη ιστορία.

Όλο το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι του Ιδρύματος στο Youtube στον παρακάτω σύνδεσμο Easter in Late Antiquity and the Middle Ages – YouTube.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει