ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ: Έρχονται νέοι έλεγχοι

Κλιμακώνονται οι σαρωτικοί έλεγχοι στο κυκλοφοριακό, την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών από μικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας  στο κέντρο της πόλης. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μοιράστηκαν δεκάδες κλήσεις καθώς όπως διαπιστώθηκε, τις τελευταίες μέρες, υπάρχει μια κλιμάκωση των παραβάσεων και σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση που έχει κορυφωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Παρασκευή κόπηκαν 43 κλήσεις για παράνομη στάθμευση στα πλακόστρωτα και τους πεζόδρομους, και δύο κλήσεις για κίνηση σε πεζόδρομο.

Επίσης βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για έλλειψη κράνους, αδειών και αντίθεσης κίνησης σε μονόδρομους. Η κοινή δράση των κλιμακίων αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε όπου έγινε αποτίμηση των στοιχείων που έχουν καταγραφεί σε ό,τι αφορά τις παραβάσεις, και όπως διαπιστώθηκε υπάρχει μια ξεκάθαρη αυξητική τάση.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει, για τη χρονική περίοδο, από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα κάθε μήνα η Δημοτική Αστυνομία χρεώνει περισσότερα από 2.000 πρόστιμα τα περισσότερα από τα οποία αφορούν σε κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαρίνος Παττακός, ζητήθηκε  ενίσχυση από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο κέντρο της πόλης και να μην απορρυθμιστεί η κυκλοφορία λόγω της μαζικής καθόδου των πολιτών στην εορταστική αγορά.

Ο ίδιος τονίζει ότι έχει ξεφύγει κυριολεκτικά η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, όπου εκτός από τα δεκάδες παράνομα παρκαρίσματα στους πεζόδρομους, ανακύπτουν ζητήματα και σε σχέση με τα μηχανάκια τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που κάνουν μεταφορές. Όπως σημειώνει, η απαγόρευση της χρήσης των πεζόδρομων ισχύει για όλους και δεν εξαιρεί και τα μηχανάκια που κάνουν μεταφορές.

Για τον λόγο αυτό όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει να δίνουν οδηγίες να μην κυκλοφορούν μηχανάκια στους πεζόδρομους, διότι η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη χρέωση κλήσεων.  Όπως τονίζει είναι κομβικό να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι και να μπει μια τάξη στην κατάσταση αυτή η οποία είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να είναι αποδεκτή.

Παράλληλα όπως τονίζει ο κ. Παττακός θα πρέπει να ελεγχθεί το φαινόμενο της επαιτείας που επίσης έχει οξυνθεί και υπάρχουν παράπονα από τους πολίτες και από τους καταστηματάρχες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταγράφεται αύξηση του αριθμού των επαιτών, που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης  και ειδικά τα καταστήματα εστίασης ζητώντας οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο. Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παττακό, θα συνεχιστούν εντατικοποιημένα οι έλεγχοι και στις λαϊκές αγορές όπου έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις πώλησης προϊόντων απομίμησης και ατόμων που στήνουν πάγκους εμπορίου χωρίς άδεια λειτουργίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει