ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Αναμένεται χρονιά – ρεκόρ

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Αμερικανών να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά ειδικότερα την Κρήτη τη φετινή χρονιά, κυρίως μετά την αύξηση του αριθμού των πτήσεων από Αμερική προς Ελλάδα που είναι πλέον τέσσερις καθημερινά.

Μέσα στον Μάιο μάλιστα την Κρήτη πρόκειται να επισκεφθεί δεκαμελής ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων του διαδικτύου, που έχουν εξειδίκευση στην παρουσίαση ταξιδιωτικών προορισμών, οι οποίοι θα αρχίσουν την περιοδεία τους από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Η σημασία της επίσκεψης μάλιστα είναι τέτοια που τους δημοσιογράφους πρόκειται να συνοδέψει στην Κρήτη ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε Αμερική, Καναδά και Μεξικό, κ. Κώστας Χαροκόπος.

Εκτός από το ενδιαφέρον που υπάρχει βέβαια για την Κρήτη, τεράστιο παραμένει το ενδιαφέρον και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία, ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί σε χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας παγκόσμιας έκθεσης κρουαζιέρας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος.

Η έκθεση θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο η μεγαλύτερη για τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα, με τον Οργανισμό Λιμένος να εκπροσωπείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη, τον διευθυντή Ανάπτυξης και Προγραμματισμού κ. Σταύρο Λυριντζάκη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αντώνη Νιθαυριανάκη.

Η αποστολή του ΟΛΗ είχε εκτενέστερες επαφές με εκπροσώπους εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας, με σημαντικότερη τη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ΕΟΤ σε Αμερική, Καναδά και Μεξικό κ. Κώστα Χαροκόπο,  κατά την οποία  προβλήθηκαν οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και η ισχυροποίηση του λιμένος Ηρακλείου ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού, μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στον θαλάσσιο τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, φέτος θα είναι χρονιά – ρεκόρ  για την κρουαζιέρα, όπως χρονιά – ρεκόρ θα είναι και για τον τουρισμό της Κρήτης, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και από τους Αμερικανούς πολίτες για διακοπές στην Ελλάδα μετά μάλιστα και από την ενίσχυση των αεροπορικών πτήσεων προς την Αθήνα, οι οποίες πλέον είναι τέσσερις καθημερινά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης ανέφερε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα συνεργιών, επαγγελματισμού και μεθοδικότητας στον τομέα της κρουαζιέρας και αυτό εμφαίνεται από τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους όσο και των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Ηρακλείου το 2023.

Η παρουσία στην Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας ήταν πολύ σημαντική σε μία περίοδο κατά την οποία ο κλάδος κάνει μία ολική επανεκκίνηση, αναθεωρεί το προϊόν του και ψάχνει νέους ορίζοντες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει