Σε ανάπτυξη τα αστυνομικά μέτρα στη Χερσόνησο

Ζητήματα καθημερινότητας όπως είναι το κυκλοφοριακό, η στάθμευση οχημάτων και η λειτουργία των καταστημάτων στον Δήμο Χερσονήσου, ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής της καλοκαιρινής περιόδου, τέθηκαν επί τάπητος στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Νίκου Σπυριδάκη και εκπροσώπων αρχών, φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών του Δήμου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ιεράρχηση προτεραιοτήτων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ενώ όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν  διάθεση συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και επαγγελματιών κατέθεσαν προτάσεις, εξέφρασαν προβληματισμούς, περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν πως απαιτείται συνεργασία για την επίλυσή τους.

Στόχος εξάλλου της σύσκεψης είναι να αναπτυχθούν συνέργειες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλο τον Δήμο Χερσονήσου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Δήμος υποδέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών.

«Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, καλούμαστε να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις για να αλλάξουμε τον τόπο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε:

«Οι ανάγκες μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι διαφορετικές από περιοχή, σε περιοχή όμως ο τελικός στόχος είναι ίδιος για το σύνολο του Δήμου και αφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών σε έναν κατεξοχήν τουριστικό δήμο, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση.

Αποφασίστηκε να δρομολογηθεί δέσμη στοχευμένων παρεμβάσεων ενώ μεταξύ άλλων θα κινητοποιηθεί περαιτέρω ο ελεγκτικός μηχανισμός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μανόλης Καλαϊτζάκης και Γιώργος Μπαγουράκης καθώς επίσης και πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει