RUN GREECE 2023: Άριστα 10!

2013-2023 RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Περισσότεροι από 3.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού, «Run Greece-Ηράκλειο 2023» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για 10η χρονιά στο νησί μας, στο κέντρο του Ηρακλείου στη πλ. Ελευθερίας, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.

Τη γιορτή του μαζικού αθλητισμού «Run Greece-Ηράκλειο» που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  διοργάνωσε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, με τοπικούς  χορηγούς  τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, τα Super Market Χαλκιαδάκης και έχοντας τη συνεργασία του πανελλήνιου αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα».

Φέτος η διοργάνωση επέστρεψε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ήταν αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Οι Ηρακλειώτες αγκάλιασαν και την φετινή διοργάνωση
Οι Ηρακλειώτες αγκάλιασαν και την φετινή διοργάνωση

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα στα 5 χιλιόμετρα μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για 10η συνεχή χρονιά, το RUN GREECE Ηράκλειο, σηματοδοτεί την κοινή πεποίθηση όλων των διοργανωτών και πρωτίστως των χιλιάδων συμμετεχόντων στην ευγενή άμιλλα, στην ισχυρή βούληση, στην αγάπη για τον αθλητισμό.

Για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση που ήδη έχει καθιερωθεί.

Ένα αθλητικό γεγονός γύρω από το οποίο αναπτύσσονται συνεργασίες, συνενώνονται δυνάμεις και βέβαια επικοινωνούν άνθρωποι. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες αθλητές κάθε ηλικίας, τους δεκάδες εθελοντές, τους αθλητικούς φορείς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Και οι φετινοί αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα πως τρέχουμε όλοι μαζί, γιατί ο αθλητισμός μας ενώνει».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα για την επιτυχημένη διοργάνωση στο Ηράκλειο ανέφερε: «Ευχαριστούμε ολόψυχα την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την μεγάλη βοήθεια που δίνει στην ομοσπονδία μας. Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει πάντα στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Από τον παιδικό αγώνα
Από τον παιδικό αγώνα

Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω τόσο πολύ κόσμο να συμμετέχει, είναι μια γιορτή της πόλης, της Κρήτης, το χαιρόμαστε όλοι μας, ευχαριστούμε τον κόσμο που στηρίζει με τη συμμετοχή του αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός που έδωσε την εκκίνηση στο δεύτερο γκρουπ των  5 χιλ. δήλωσε:

«Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε σταθερά το Run Greece με τις υπηρεσίες και το προσωπικό μας διότι πρόκειται για ένα αγώνα μαζικού αθλητισμού όπου η συμμετοχή έχει μεγαλύτερη σημασία από τη νίκη. Ειδικά η φετινή διοργάνωση, η 10η που διεξάγεται στην πόλη μας, επέστρεψε στο κέντρο του Ηρακλείου και μας έδωσε την επιπλέον ικανοποίηση  να δούμε  χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να γεμίζουν τους νέους πεζόδρομους».

RUN GREECE 2023Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα αθλητισμού πρόληψης και κινητών μονάδων Γιώργος Πιτσούλης που έδωσε την εκκίνηση στο δεύτερο γκρουπ των 5 χιλ. επεσήμανε: «Το «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» αποτελεί πλέον θεσμό για τους δρομικούς αγώνες της χώρας μας.

Οι χιλιάδες συμμετοχές αθλητριών και αθλητών όλων των ηλικιών επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα που διαδραματίζει η άθληση στην καθημερινότητα των πολιτών, γεγονός που ενδυναμώνει τις δράσεις μας για τον μαζικό αθλητισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης και ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές γιατί χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις».

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, επίσης έτρεξαν Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ τους νικητές των αγώνων συνεχάρησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ευάγγελος Ζάχαρης, οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Γιώργος Λογιάδης, στελέχη του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωποι φορέων.

Στα 10 χιλιόμετρα την εκκίνηση έδωσαν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και ο γ.γ. ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης ενώ στον παιδικό αγώνα ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.

 

Ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ηρακλείου και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δίνουν την εκκίνηση του Run Greece
Ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ηρακλείου και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δίνουν την εκκίνηση του Run Greece

Οι 5 πρώτοι

5 χιλ. (Α)

1) Γιώργος Μαστοράκης (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.)       16,47

2) Γιάννης Παπαλεωνίδας (Τρίτων Χαλ.) 16,58

3) Νικηφόρος Τζιώτης (ΟΦΗ)                     17,50

4) Δημήτρης Σισκάκης (Word training)   18,38

5) Σπύρος Δαυράδος (word training)      18,38

Γυναίκες

1) Κατερίνα Δόδρου (Γλυφάδα)                       21,03

2) Γεωγία/Ελένη Κουναλάκη (Βιτζ. Κορν.)   21,41

3) Αδαμαντία Λεμοντζόγλου (Κύδων)             22,00

4) Λένκα Κατερζαβέκοβα (Μαρία Πολύζου) 22,04

5) Eυαγγελία Βλαχάκη (Σητειακός)                 22,46

10 χιλ.

1) Γιάννης Ζερβάκης (Τρίτων Χαλ.)          32,45

2) Mανώλης Σηφάκης                                  36,35

3) Δημήτρης Μανιώτης (Γαλάτσι)            39,16

4) Mανώλης Σηφοδασκαλάκης                 40,15

5) Xρήστος Κώνστας (Σ.Δ.Υ. Ηρακλ.)     42,22

Γυναίκες

1) Μαριάννα Τρούλη (ΟΦΗ)          42,22

2) Αίμιλη Πρωτογεράκη                  43,42

3) Καρολίνα Σάλασα (Ιταλία)        46,04

4) Bιβή Μαρέντι (Manelakis M.)   47,00

5) Όλγα Μπανάκη (ΟΦΙ)                 47,39

Οι τρεις πρώτοι στους άνδρες στα 10 χιλ.
Οι τρεις πρώτοι στους άνδρες στα 10 χιλ.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει