Στη FOOD EXPO η Κρήτη

Στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου των τροφίμων και ποτών, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, «FOOD EXPO 2023» συμμετείχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πιστοποιημένα προϊόντα  Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά, μέλι, σταφίδα, κρασί και παξιμάδι,  ήταν τα προϊόντα, τα οποία γνώρισαν και γεύτηκαν οι εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 1300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 32.000 ήταν οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές και 900 Hosted Buyers.

Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο.

Τα μηνύματα που εισέπραξαν ήταν πολύ θετικά. Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση για τα προϊόντα του νησιού. Πραγματοποιήθηκαν πολλές εμπορικές συναντήσεις, με προοπτική οι συναντήσεις αυτές, να αποφέρουν εμπορικές συμφωνίες στο προσεχές διάστημα.

Μεγάλος αριθμός επαφών έγιναν επίσης με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των κρητικών προϊόντων. Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντα σε γαστρονομικό event, στο περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Η executive chef, Νεκταρία Κοκκινάκη, μαγείρεψε υπέροχες κρητικές συνταγές με Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε. προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Επιπλέον, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης στο  «Mediterranean Gastronomy Forum», παρουσιάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κρήτης και πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Σταύρο Τζεδάκη το «κρητικό δεκατιανό – cretan brunch», ενώ οι σεφ ετοίμασαν συνταγές όπως σάντουιτς και σαλάτες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει