Δύο αδέρφια αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για την ενέδρα στα Πραιτώρια

Είναι συγγενείς του στόχου και κρύβονται…

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί σε δύο χωριά του δήμου Αρχανών Αστερουσίων με τη συμμετοχή αστυνομικών του τμήματος Αστερουσίων, της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ Μεσσαράς για τον εντοπισμό δύο αδερφών που φέρονται από την αστυνομία ως οι δράστες της προχθεσινής φονικής ενέδρας σε βάρος ενός 42χρονου συγγενή τους, στην περιοχή των Πραιτωρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχθηκαν τα σπίτια και άλλοι χώροι των δύο συγγενών νεαρής ηλικίας, αλλά εκείνοι δεν βρίσκονταν εκεί και αναζητούνται.

Το κίνητρο της επίθεσης είναι προσωπικό και φαίνεται να έχει παρελθόν… Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το θύμα, όσο και ο ένας εκ των δραστών έχουν απασχολήσει την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το θύμα της επίθεσης φέρεται να είπε ότι δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε. Ωστόσο, στις Αρχές δόθηκε μία πληροφορία, ενώ βοηθητικό ήταν και το υλικό από κάμερα από επιχείρηση της περιοχής.

Ο 42χρονος πάντως μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, άφησε το αυτοκίνητό του και άρχισε να τρέχει. Ο ίδιος φέρεται να επικοινώνησε με συγγενικό του πρόσωπο, που τον παρέλαβε. Ακολούθησε επικοινωνία με αστυνομικούς που τον αναζητούσαν και εμφανίστηκε στο Α.Τ Αστερουσίων για να καταθέσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο ένας εκ των δύο αδερφών που κατηγορούνται για την επίθεση, μένει στο ίδιο χωριό με το 42χρονο θύμα.

Όπως έγραψε χθες η «Π», το περιστατικό έγινε γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στα Πραιτώρια του δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Η επίθεση εκτιμάται ότι ήταν προσχεδιασμένη και ο στόχος ήταν πολύ τυχερός, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Ο 42χρονος με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή  σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν αστυνομικοί, κινούνταν με ένα μαύρο αγροτικό όχημα 4Χ4 με κατεύθυνση το Ασήμι. Είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε για «κάποια δουλειά» και κατευθυνόταν προς το σπίτι του

Στο όχημα βρισκόταν μόνο ο οδηγός, ο οποίος κινούνταν με σχετικά μικρή ταχύτητα. Ο δράστης ή οι δράστες που πυροβόλησαν (για το εάν πυροβόλησε ένα ή δύο άτομα θα ξεκαθαρίσει και από τη βαλλιστική στους κάλυκες που συγκεντρώθηκαν, αν και το πιθανότερο είναι να πρόκειται για έναν πιστολέρο)  στόχευσαν ενώ το όχημα τούς είχε προσπεράσει.

Το αγροτικό βρισκόταν δηλαδή σε κίνηση όταν οι σφαίρες του πολεμικού όπλου καρφώθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία, πριν καταλήξουν στο εσωτερικό του οχήματος. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα σπασμένα τζάμια προκλήθηκε πολύ ελαφρύς τραυματισμός του 42χρονου, ο οποίος, όπως είναι φυσικό αιφνιδιάστηκε.

Από την ανάλυση του τρόπου που πυροβόλησε ο δράστης προκύπτει ότι έδρασαν σε δύο φάσεις. Εκτιμάται ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί «έπεσαν» αρχικά από μικρή απόσταση και σε δεύτερη φάση από απόσταση περίπου 10 μέτρων. Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι ο πιστολέρο έτρεξε για να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μαύρο αγροτικό αυτοκίνητο, πυροβολώντας από πίσω και πλάγια.

Για την Αστυνομία το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι  τα άτομα που ήθελαν να βλάψουν τον 42χρονο γνώριζαν το δρομολόγιό του. Ίσως είχαν ενημέρωση ότι θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο τη δεδομένη χρονική στιγμή και τον περίμεναν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει