ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Συνεχώς στο πλευρό των αθλητών ΑμεΑ με πράξεις και έργα»

Τις πολυδιάστατες πολιτικές για τα ΑμεΑ στον Αθλητισμό, την τελευταία τετραετία, ανέλυσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για Θέματα ΑμεΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Οι αθλητές ΑμεΑ, οι πρωταθλητές ΑμεΑ και οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν, κυρίως για τους νέους μας, πρότυπα μαχητικότητας και αγωνιστικότητας, αέναης προσπάθειας για βελτίωση, αισιοδοξίας και επιμονής, μίμησης για όλους» τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε:

* Την αυξημένη, κατά τουλάχιστον 30%, χρηματοδότηση των σωματείων ΑμεΑ, των Ομοσπονδιών τους και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής την τριετία 2020-2022. Χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

* Την κατασκευή του πρώτου Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου.

Ο φάκελος του έργου, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, κατατίθεται στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, για την έγκριση της αύξησης των συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και υλοποίησης και εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτησή του.

* Την σε εξέλιξη καταγραφή της προσβασιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα μέσω του «Πέλοπα» (από τις 4.777 δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, που έχουν καταγραφεί, μόλις οι 1.200 έχουν δηλωθεί προσβάσιμες σε ΑμεΑ) και την προτεραιοποίηση έργων κατασκευής και αναβάθμισης, με έμφαση στην προσβασιμότητα.

* Την εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, μέσα από τη διεκδίκηση και υλοποίηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και στο πεδίο των ΑμεΑ, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών και Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος στο Ηράκλειο, από 13 έως 24 Ιουνίου.

* Τις δεκάδες θεσμικές ρυθμίσεις για τον Αθλητισμό των ΑμεΑ, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα, όπως η αναγνώριση ίσων προνομίων σε συνοδούς-αθλητές, χωρίς αναπηρία, που αγωνίζονται νομίμως, βοηθώντας στους αγώνες ΑμεΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει