Από την Κυριακή των Βαΐων το πασχαλινό ωράριο

Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει στο Ηράκλειο το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, έτσι και το Πάσχα, το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροποποιείται ελάχιστα σε σχέση με το «συμβατικό» ενώ περιλαμβάνει άνοιγμα των καταστημάτων μόνο μία Κυριακή μέσα στις γιορτές.

Κατά τα λοιπά, το ωράριο των καταστημάτων, με εξαίρεση την Κυριακή των Βαΐων, θα είναι «σπαστό» ως και τη Μεγάλη Τετάρτη και συνεχόμενο από την Μεγάλη Πέμπτη ως και το Μεγάλο Σάββατο.

Οι επιχειρηματίες έχουν προσδοκίες και από την περίοδο του Πάσχα, διότι φαίνεται πως οι καταστάσεις οικονομικά εξομαλύνονται, ενώ την ίδια στιγμή οι φόβοι για κάποια επικείμενη πανδημία ή για γενικευμένα οικονομικά προβλήματα απομακρύνονται. Για μία ακόμα φορά οι επιχειρηματίες έχουν εφοδιαστεί με πληθώρα ειδών κι αξιοποιούν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

πασχα 2023Ειδικότερα, τα εμπορικά καταστήματα για την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου θα δουλέψουν με συνεχόμενο ωράριο από τις 11.00 το πρωί έως και τις 6.00 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, τα καταστήματα θα δουλέψουν με «σπαστό ωράριο» από τις 9.00 το πρωί έως και τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 9.00 το βράδυ. Την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 9.00 το πρωί με συνεχόμενο ωράριο έως και τις 9.00 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 12.00 το μεσημέρι και θα παραμείνουν ανοικτά έως και τις 6.00 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9.00 το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι.

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ελπίδα όλων είναι πως αυτό το Πάσχα, η κατάσταση στην αγορά θα μπορέσει να αλλάξει με τους επαγγελματίες να πιστεύουν πως δεν είναι ανέφικτος στόχος να επαναληφθεί η πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε η αγορά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει