Τι αλλάζει στα σχολεία λόγω εκλογών

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, φέρνει η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών που ορίστηκε για τις 21 Μαΐου.

Τα σχολεία, που αναμένεται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες εκλογικών κέντρων, προβλέπεται εκτός απροόπτου να παραμείνουν κλειστά κατά το διάστημα από 19 έως και 22 Μαΐου, για την προετοιμασία των εκλογών, αλλά και για τη διεξαγωγή τους. Επίσημες ανακοινώσεις θα δοθούν από τα συναρμόδια υπουργεία με όλες τις λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου. Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β’ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών θα πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις των προγραμμάτων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν θέματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για όλες τις εξελίξεις βέβαια, σε κάθε περίπτωση αναμένεται και η επιβεβαίωση από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο το επόμενο διάστημα θα εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει